• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Neçirvan Barzani: Irak belirsiz bir geleceğe sürükleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Barzani, hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle görevinden istifa eden Başbakan Adil Abdulmehdi'nin yerine yeni birinin seçilememesi üzerine meydana gelen siyasi krizi değerlendirdi.

Barzani, gelecek geçiş sürecinin atlatılması ve seçimlere hazırlık konusunda yeni kurulacak hükümete destek verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Barzani, başkanlık resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bütün problemlerin çözülmesinin yegâne yönteminin anayasa ve kanunların doğru uygulanması ile başarılabileceği kanaatimizi buradan tekrarlamak isteriz. Başbakanlık kurumu için belirlenecek adayın ulusal çıkarlara hizmet eden ve göstericilerin taleplerini yerine getirebilecek bir kişi olabilmesi konusunda dikkatli davranılması gerekli. Ülkede var olan kriz ve problemlerin aşılması, düzenlenecek seçimlerin sağlıklı yapılabilmesi için kurulacak hükümete destek verilmesi önemli bir husustur.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 26 Aralık'ta İran'a yakın olduğu öne sürülen Bina Koalisyonunun adayı Esad İdani'yi hükümeti kurmakla görevlendirmeyeceğini, baskılar devam ederse istifaya hazır olduğunu bildirmişti.

Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle Başbakan Adil Abdulmehdi, 29 Kasım'da görevinden istifa etmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir