• DOLAR 32.543
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2489.615
  • ...
`Biz Nereye Gidip Geçineceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Gevran caddesi üzerinde bulunan balıkçı esnafına, kaldırımları işgal ettiği gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`ne ait zabıta ekiplerince müdahale de bulunuldu. Polis eşliğinde gerçekleştirilen müdahalede işyeri sahibi ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü.

Kendilerinin yıllarca destekledikleri belediyenin, neden bunu yaptığını anlamadıklarını belirten işletme sahibi Hüseyin usta,"Biz 30 yıldır burada bedel ödüyoruz çünkü her hafta kapatma eylemleri ile baş başa bırakılıyoruz. Bu da yetmezmiş gibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`ne ait zabıta ekipleri gelip malımızı kaldırıp, elimizden almaya çalışıyor. Biz de buna izin vermeyince sanki Diyarbakır`da bulunan bütün zabıta ekipleri buraya toplandı. Sanki biz Filistin`de yaşıyoruz gibi çullandılar üstümüze"dedi.

Belediyenin kendilerine hiç yardımcı olmadığını belirten Hüseyin usta,"Belediye bize bir Pazar yeri yapsın biz de oraya gidelim diyoruz ama onu da yapmıyorlar. 11 aile geçimini bu dükkândan sağlamaktadır. Biz nereye gidip geçineceğiz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin elinden 30 yıldır sıkıntı çekiyoruz yeter artık diyoruz" diyerek sitemde bulundu. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir