• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Bakan Dönmez, "TANAP'ın ilk imzaları atıldığında, bu proje hayal demişlerdi. Biz TANAP'ı rekorlar kırarak tamamladık. Lakin yapımı devam ediyor. Biz de Avrupa'ya gaz vermek için onları bekliyoruz. TANAP'tan sonra şimdi bir başka dev projeyi daha bitiriyoruz. TürkAkım'ı 8 Ocak’ta açıyoruz. Böylece hem doğudan hem de kuzeyden gelen doğal gaz boru hatlarıyla uluslararası piyasalarda vazgeçilmez olacağız. TürkAkım ve TANAP, milletimizin sorunsuz şekilde doğal gaz kullanmasını sağlarken, Avrupa’nın doğal gaz arz güvenliğini sağlamada da anahtar bir rol alacağız." ifadelerini kullandı.

"Kanal İstanbul’u yapıp milletimizin hizmetine açacağız"

Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkanların bundan önceki Türkiye projelerine de karşı çıktığını söyleyen Dönmez, İstanbul Boğazı'nda daha önce meydana gelen kazalardan örnek verdi.

Dönmez, "Biz bu kazaları engellemek ve riski ortadan tamamen kaldırmak istiyoruz. Bu nedenle Kanal İstanbul'u yapıp milletimizin hizmetine açacağız. Kanal İstanbul, boğazı koruma çabasıdır. Tarihe ve geleceğe sahip çıkma azmidir. Biz boğazımızın düğümlenmesine asla izin veremeyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)