• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
'KUMAR AKLA VE FITRATA AYKIRIDIR'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Zeren, Gıyasettin Tetik

Başta milli piyango olmak üzere diğer kumar türlerinin İslam'a, akla ve tabiata uymayan aykırı bir iş olduğunu söyleyen İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, kumarın yol açtığı tehlikelere dikkat çekti. Özellikle yılbaşı dönemlerinde milyonlarca insanın yüklü miktarda para kazanma ümidiyle başvurdukları milli piyango çekilişlerinin kumar sınıfında değerlendirilmesinin nedenlerini açıklayan Kılıçaslan, kumar ve türlerinden elde edilen paranın kişiye fayda sağlamadığını belirtti. Kur'an-ı Kerim'de Maide Suresinin 90'ıncı ayeti ile kumarın haram boyutunu açıklayan Kılıçaslan, "Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de buyuruyor: 'Muhakkak ki içki, kumar, fal okları, dikili taşlar şeytanın amelidir, ondan sakının.' 'Şeytanın amellerindendir.' kelimesi Kur'an-ı Kerim'de çokça zikredilmiştir. Peygamberimiz buyuruyor: 'Her Müslümanın kanı, namusu ve malı diğer Müslümana haramdır.' Kumar, halkın malını yemektir. Maalesef devlet eliyle milyonlarca kişiden para toplanıyor ve bir kısmını kendisine alıyor, bir miktarını da birkaç kişiye veriyor. 10-20-30 lira ödeyen herkes o paranın kendisinin olmasını ister. Fakir ve fukaradan toplanan para üzerinde oluşan kazanma hırsından dolayı söz konusu getiriden hiç kimsenin hayır görmediği tecrübelerle sabittir." dedi.

"DEVLETİN HALKI ISLAH ETMESİ, HALKA SAHİP ÇIKMASI GEREKİR"

Bu tür kumarların devlet eliyle meşrulaştırılmasını eleştiren Kılıçaslan, "Devletin, halkı ıslah etmesi, halka sahip çıkması gerekiyor. Devlet, bu halkın hak yolundan çıkıp uyuşturucu, sarhoşluk, pislik, fasıklık, fuhuş ve zinaya alışmalarına izin vermemelidir. Eğer devlet kendi eliyle zina, içki, faiz ve kumarı serbest bırakırsa bu durumda insanlar nasıl insani değerlerini muhafaza etsin, her gün ölümler nasıl olmasın?" diye sordu. Kumardan kaynaklanan aile sorunlarına da dikkat çeken Kılıçaslan, "Kişi, çarşı ortasında eşini öldürdüğünde neden öldürdüğü sorulmuyor. Kanunun suçundan bahsedilmiyor? Bu ölümlerin sebebi mevcut kanunlardır. Kanunlar insanların ıslahı için çıkarılmalıdır. Türkiye toplumu Müslümandır, Osmanlının varisidir. Bizler İslam hilafetinden gelmişiz. Bugün çıkan bütün kanunlar teker teker İslam'ın, ahlakın ve insanlığın aleyhinedir." şeklinde konuştu.

"DEVLETLER VE AİLELER KUMAR YÜZÜNDEN İFLAS ETMİŞLERDİR"

Yılbaşı geldiğinde milyarlarca, trilyonlarca para harcanarak içki ve fuhuş gibi fiiliyatların işlendiğini hatırlatan Kılıçaslan, "Belki kazanmak için milyonlarca kişi milli piyango bileti almak için para ödeyecek. Bunlar, İslam'a, akla ve fıtrata aykırıdır. Devletin kendi eliyle bunları kaldırması gerekirken maalesef kendisi yapıyor ve milleti de teşvik ediyor. Devletler, aileler kumar yüzünden iflas etmişlerdir." şeklinde konuştu. Kılıçaslan, "Peygamberimiz, 'Eğer bir şahıs haram olarak başkasının bir lokma malını yerse ve o lokma onun bedenine girerse 40 gün boyunca onun ibadeti kabul olmuyor.' şeklinde buyuruyor." diye belirtti. Huzurun ve refahın İslam'da olduğunu hatırlatan Kılıçaslan, "Kur'an ve sünnet peşinde gitmediğimiz sürece huzur ve rahatlık bulamayız. Bugün devletin bütün kanunları kadının özgürlüğünün aleyhinedir. Kadın ve erkek zina yaptığında herhangi bir cezai yaptırım öngörülmezken, erkek şeriata göre 14-15 yaşında evlendiği için cezaevine atılarak cezalandırılıyor. Bu; akıl, mantık, örf ve âdete bile uygun değildir." dedi.

"DEVLETE TAVSİYEMİZ; ALLAH'IN DİNİNE, KİTABINA VE TABİATA MUHALEFET ETMEMESİ"

Kumarın meşrulaştırılması hususunda devlet yöneticilerine tavsiyelerde bulunan Kılıçaslan, "Devlete tavsiyemiz; bu halka sahip çıksın, Allah'ın dinine, kitabına ve tabiata muhalefet etmesin, bizleri kitabımızdan uzaklaştırmasın. Yoksa bizler kıyamet günü boğazlarına yapışacağız." ifadelerini kullandı. Halkın devlet yönetimine tabii olduğunu vurgulayan Kılıçaslan, "Hazreti Ömer Bin Abdülaziz zamanından beri bir söz vardır: 'Şahıs kendi devlet reisinin dini üzerinedir. Devlet ne hale düşerse insanlar da o hale düşecekler.' Eğer bugün devlet; içki, zina ve kumarın serbestliği için kanun çıkarırsa huzur ve hayâ kalmaz. Zinalar sebebiyle ihtilaf ve ölümler olacak." şeklinde konuştu. Avrupa ülkelerinde artan gayri ahlaki durumlara da değinen Kılıçaslan, son olarak şunları söyledi: "Şu anda Avrupa'da fuhuş ve fasıklık o kadar çoğalmış ki artık kadın ve erkek birbirinden nefret ediyor ve erkek erkekle, kadın kadınla evleniyor. Bu durum bize de bulaşıyor. Fatih Sultan Mehmet oğluna vasiyetinde, 'İzzetimiz ve zaferimiz İslam iledir. Kâfirlere karşı galip gelmemiz âlimler ile yaptığımız istişare iledir. Âlimlere değer verin ve onlarla istişareden uzak durmayın.' demişti. Osmanlı Devleti yıkıldıktan sonra bizler ne hale düştük? Şu anda Amerika ve Avrupa'ya karşı bir şey yaparsak hemen ambargo tehdidi ile karşılaşıyoruz. Bu durumda da mecburen onların kanunlarını ve ahlaksızlığını kabul ediyoruz." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir