• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hasankeyf'in ağaçları okulda hayat buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Veysel Karani İmam Hatip Lisesi, Hasankeyf’te su altında kalacak çeşitli meyve ağaçlarını kepçe ile söküp nakil araçları ile okul bahçesine dikti. Ağaçlarla güzel bir görünüme kavuşan okul bahçesi, çocukların sulayabileceği ve dalından meyve koparıp yiyebilecekleri meyve bahçesine kavuştu.

Batman Veysel Karani İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Hasankeyf'in mirası ağaçlardan ‘Senin de bir ağacın olsun’ projesi kapsamında okul bahçesine ağaç dikti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mehmet Siraç Dadak, öğretmen ve öğrencilerin okul bahçesine meyve ağacı dikerek doğaya katkıda bulunduğunu, okul bahçesini uygulama bahçesine dönüştürdüklerini söyledi.

Sağlıklı bir yaşamın ancak sağlıklı bir çevrede olabileceğine işaret eden Dadak, “Her ağaç bir hayattır. Çocuklarımızın hayata okul bahçesinde kendi ortamlarında dokunmaları hedefimizdir.” diyen Dadak, amaçlarının öğrencilere güven duygusu ve çevre bilinci kazandırmak olduğunu ifade etti.

Herkesi ağaç dikmeye davet eden Dadak, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünya hayatının vazgeçilmez nimetlerinden biri de ağaçtır. Her insan hayatının tüm safhasında ağaca ve temiz doğaya ihtiyaç duyar. Okul olarak Hasankeyf’e gittik. Hasankeyf’te sular altında kalacak onlarca ağacı kepçe ile söküp nakil araçlarıyla okulumuza getirdik. Bahçeye diktiğimiz bu çeşitli meyve ağaçları inşallah bahçemizde hayat bulacak. Herkesi ağaç dikme konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir