• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
"Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da ondandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Müslümanların Yahudi ve Hristiyanları dost edinmemesi ve onlara benzememesi konusunda Allah tarafından uyarıldığını dile getiren Taşçı, 'Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da ondandır.' ifadelerini kullandı.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle Müslümanların hazırlık yapmalarının doğru olmadığını dile getiren Taşçı, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine yılbaşı kutlamaları, eğlenceleri, bugüne özel gayretleri müşahede etmekteyiz. Miladi olarak 2019 yılını 2020 yılına bağlayan gece, biz inananlar için herhangi bir manası olmayan, Hristiyan âlemine ait olan bir gündür. 31 Aralık bizim için sıradan günlerden bir gün olmaktan daha fazla bir mana ifade etmemelidir." şeklinde konuştu.

 

"Müslümanların Yahudilere ve Hristiyanlara her zaman muhalefet etmesi gerekir"

"Bizim yılbaşımız Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in Mekke-i Mükerreme'den Medine-i Münevvere'ye hicretini esas alan gündür." Diyen Taşçı, "Biz, 31 Ağustos 2019'da bize ait olan Hicri Yılbaşımızı idrak ettik. Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de birçok Ayet-i Kerime'de biz inananlar ve Müslümanların Yahudilere ve Hristiyanlara her zaman muhalefet etmemiz gerektiğini, yaşantı itibariyle hiçbir konuda onlara benzemememiz gerektiği konusunda Cenabı Allah Ayet-i Celilelerle, Peygamber Efendimiz de uygulama ve hadisleri ile bizi uyarmaktadır." dedi.

"Allah zalimler güruhunu asla hidayete erdirmez"

Yahudi ve Hristiyanlara benzemenin Allah'ın öfkesini üzerine çekmek olduğunu belirten Taşçı, "Cenab-ı Allah, Ali İmran Suresinde, 'Ey iman edenler! Siz sizden başkasını kendinize dost ve sırdaş edinmeyin.' Maide suresinde, 'Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları kendinize dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudur. Sizden kim onları dost edinirse yaptıklarında, örf ve adetlerinde onlara benzemek suretiyle kendisine dost edinirse o da onlardandır. Allah zalimler güruhunu asla hidayete erdirmez.' buyurmak suretiyle Ayet-i Celilelerle bizi uyarıyor." diye belirtti.

"Cenab-ı Allah Müslümanları ve inananları insanlığa bir model olarak göndermiştir"

İnananların ve Müslümanların başkalarını kendilerine model almamaları gerektiğini hatırlatan Taşçı, "Çünkü Cenab-ı Allah, Müslümanları model olarak yaratmıştır. Cenab-ı Allah, Müslümanları diğer insanlara örnek olarak yaratmıştır. Kur'an-ı Kerim'de Cenabı Allah, 'Siz insanlık içerisinde insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz. Siz iyiliği emreder, kötülükten de nehy edersiniz.' buyurmak suretiyle biz Müslümanları ve inananları insanlığa bir model olarak göndermiştir. Böyle olunca biz Müslümanlara; Müslümanları bırakıp Kur'an'ı bırakıp Peygamber Efendimizi bırakıp sahabe-i Kiram efendilerimizi bırakıp Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmemiz Cenabı Allah tarafından asla kabul edilmez ve Müslümanlara da böyle bir şey yakışmaz." ifadelerini kullandı.

"Kim bir millete, bir kavme benzemeye çalışırsa o da ondandır"

Müslümanların kendi değerlerini unutmalarından dolayı zayıfladıklarını belirten Taşçı, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu Vesselam) hem hadis-i şeriflerinde hem de yaşantısı ile bu konuda bizim en güzel örneğimizdir. Hadis-i şerifte Peygamberimiz, 'Kim bir millete, bir kavme benzemeye çalışırsa o da ondandır.' başka hadis-i şeriflerinde, kim yaptıkları işlerden dolayı başka bir kavme benzemeye çalışırsa Cenab-ı Allah ahiret gününde onları o benzemeye çalıştıklarıyla beraber hesaba çeker ve onlarla beraber mahşerde bir araya getirir.' buyurmak suretiyle başkalarına benzemenin, başkalarının örf ve adetlerine uymanın ne derece bir tehlike olduğunu da bizlere bildirmiş oluyor. Çocuğumuza hediye getiren Noel baba tiplemeleriyle çocuklarımızın, neslimizin kafasında güya insanlara, çocuklara hediye getiren, iyilik dağıtan bir papazı örnek olarak vermeye çalışıyorlar ki bu da asla doğru değildir. Kandırmadan başka bir şey değildir." şeklinde konuştu.

"Tarihi şahsiyetlerimizi çocuklarımıza tanıtmamız gerekir"

"Bizim geçmişimizde, bizim tarihimizde, Asr-ı Saadet'te insanlara iyilik dağıtmakla tanınmış meşhur ve maruf olmuş büyüklerimiz var." diyen Taşçı, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu Vesselam)'ın torunlarından Zeynel Abidin Hazretleri, geceleri insanlar uykudayken sırtında erzak torbaları ile gezer, Medine'nin fakir-fukarasının kapısına erzak, yiyecek bırakırdı ve hiç kimse o yardımı ve erzakı kimin getirdiğini bilmezdi, farkında da olmazdı. Onun için Müslümanlar olarak bizim, çocuklarımıza bunları tanıtmamız gerekir." diye belirtti.

"Zayıf kalan milletlerin güçlüleri taklit etmeleri bir gerçektir"

Taşçı, "İbn-i Haldun'un dediği gibi 'Zayıf kalan milletlerin güçlüleri taklit etmeleri bir gerçektir.' Zayıf olunca, güçsüz olunca, değerlerimizden habersiz olunca, bize ait olmayan değerleri kendimize, çoluğumuza-çocuğumuza birer örnek olarak alıyoruz. Aslında biraz düşündüğümüz zaman biz günde 40 defa Kur'an-ı Kerim'de 'Ya Rabbi! Bizi kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, kendisine buğz ettiğin Yahudilerin ve sapıklıkta olan Hristiyanların yoluna iletme.' diye Cenab-ı Allah'a bir taraftan dua ederken, diğer taraftan da onların örflerini, adetlerini, ananelerini kendilerine örnek almak Müslümanlara yakışan bir tavır değildir." ifadelerini kullandı.

"Müslümanların, bize ait olmayan adetleri kutlamaları bir kimlik kaybıdır"

Piyango biletinin haram olduğuna da değinen Taşçı "Müslüman bir milletin genciyle, ihtiyarıyla bize ait olmayan, Hristiyan âlemine ait olan ve onlarda da tartışmalı olan bir adeti kutlamaları, kimlik ve kişilik kaybının da en güzel ifadelerinden biridir. Yine bu vesileyle insanların milli piyango bileti satan mekânların önünde kuyruklar oluşturulması da caiz olmayan, kullanmanın, yemenin, her türlü harcamanın haram olduğu bir kazançtır. Bundan da insanımızı, kardeşlerimizi şiddetle ve hararetle uzak durmalarını tavsiye ediyoruz." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir