• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Hindistan'da 'sel' bilançosu: Son bir yıl bin 900 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan'da meydana gelen seller nedeniyle son bir yıl bin 900 kişi hayatını kaybetti.

NDTV'nin haberine göre, İngiliz insani yardım kuruluşu Christian Aid tarafından yayınlanan raporda, Hindistan'da mayıs ayında etkili olan Fani Kasırgası gibi aşırı hava olaylarının ülkede yaklaşık 10 milyar dolarlık zarara yol açtığı belirtildi.

Raporda, Hindistan'ın kuzeyinde bu yıl her zamankinden daha şiddetli olan muson yağmurlarının, bin 900 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan sellere neden olduğu kaydedildi.

YAĞMUR FIRTINALARI YÜZDE 50 ARTTI

Taşkınların, aşırı yağışları daha yaygın hale getiren iklim değişikliğinin sonuçlarını yansıttığına işaret edilen raporda, Hindistan'ın kuzeyindeki yağmur fırtınalarının yüzde 50 daha yaygın hale geldiği ifade edildi.

Raporda, Hindistan'ın kuzey bölgelerindeki sellerin 3,4 milyon kişiyi yerinden ettiği ve ülkede, Fani Kasırgası nedeniyle 10 milyondan fazla ağacın devrildiği belirtildi.

140 BİN HEKTAR TARIM ALANI HASAR GÖRDÜ

Hindistan ve Bangladeş'i mayıs ayında vuran Fani Kasırgası'nın beraberinde getirdiği şiddetli yağış ve seller nedeniyle, çoğu Odisha (Orissa) eyaletinde olmak üzere en az 89 kişinin hayatını kaybettiği aktarılan raporda, yalnızca söz konusu eyalette 140 bin hektar tarım alanının hasar gördüğü kaydedildi.

Hindistan genelinde haziran-eylül döneminde etkili olan muson yağmurlarında yaklaşık 2 bin 400 kişi yaşamını yitirmişti.

ANKARA/AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir