• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Esnafa Seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, esnafın sorunları ve dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili "İslam`da ticaret ahlakı, helal ve haramlar, doğru esnaflık" konulu seminer düzenledi.
 
Mustazaflar Cemiyetine üye ve gönüllü esnafların yoğun ilgi gösterdiği seminerde cemiyet binasındaki salon ve odaların tamamen dolduğu görüldü. Programda Hira Der Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, "İslam`da ticaret ahlakı, helal ve haramlar, doğru esnaflık" konulu bir konuşma yaptı.
 
Müslüman bir tüccarda bulunması gereken özellikleri sıralayan Şimşek, şöyle konuştu: " `Malı satın alırken ucuz almak için aldığı malı kötülemez. Malını sattığında pahalı satmak için övmez. Müşteriye satarken kusuru gizlemez. Müşteriyi kendine güvendirmek için yemine başvurmaz` bu dört özellik hangi esnafta olursa kazancı temiz yani helal ve bereketli olur"
 
Piyasada karşılaşılan sorunlar hakkında konuşan Mustazaflar Cemiyeti Genel Sekreteri Ekrem Gülşen de "Esnafların Genel Olarak Dikkat Etmesi Gereken Hususlar" başlığı altında bir sunum yaptı. Gülşen, esnafların tüm alışveriş ve sosyal ilişkilerinde Şer`i ve örfi ilişkiye dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.
(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir