• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Tillo`da Turizm Rehberliği Kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu öğretim görevlileri Sedat Çelik ve Nurdan Şarman, Siirt`in Aydınlar (Tillo) ilçesinde 5 gün süren \"Turizm Rehberliği Kursuna\" katılan kursiyerlere eğitim verdi. Aydınlar kaymakamlığının DİKA ile ortak yürüttüğü projeye 20 kişi katıldı. Ev kadınlarının da aralarında bulunduğu kursiyerler, 5 gün boyunca öğretim görevlileri Çelik ve Şarman`dan turizm ve turizm rehberliği hakkında eğitim aldı.

 

Daha önce girişimcilik kursuna dahil olan ilçe halkı, aldıkları turizm rehberliği sertifikası ile de ilçeye gelen yerli-yabancı turistlere ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak istediklerini dile getirdiler. Kursa katılan ev kadınları da ileride el sanatları, yöresel ev yemekleri gibi işletmeler açmayı düşündüklerinden turizm rehberliği kursuna katıldıklarını belirttiler.

 

5 gün süren kursun sonunda öğretim görevlileri Sedat Çelik ve Nurdan Şarman ilçe Kaymakamı Ahmet Yıldız`la birlikte başarılı kursiyerlere sertifika verdiler. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir