• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Ceylanpınar`daki Muhacirlere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- İHH İnsani Yardım Derneği Suriye`de yaşanan çatışmalardan dolayı Suriye`nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesi ve civarındaki köylerden Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesine sığınan Suriyeli ailelere çeşitli yardımlarda bulundu.Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila, Suriyeli kardeşlerini misafir ettiklerini ve misafir etmeye devam ettiklerini söyledi.

 

Suriyeli mültecilerin ihtiyaçları karşılamaya çalıştıkları ifade eden Atilla, \"Bu gün piyasa değeri yaklaşık 34.000 TL olan ayni yardımı bu ilçemizde evlerde kalan Suriyeli kardeşlerimize dağıttık. Bu yardım malzemeleri gıda, giyim ve barınma malzemelerinden oluşmaktadır. Daha önce de Ceylanpınar ilçemizde birkaç kez yardım dağıtım çalışmamız oldu. Gıda dağıtmıştık ayrıca Ceylanpınar mülteci kampına İHH Vakfı olarak da bir tır çocuk bezi ve 2 tır elektrikli ısıtıcı(5000 adet) dağıtmıştık. Yakında yaklaşık 15 tırdan oluşan 5.000 adet hijyen paketi ve 5000 adet mini buzdolabı da Suriyeli kardeşlerimize vereceğiz inşallah.\"

 

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Özbudak ise \"Daha önce de Ceylanpınar`da ikamet eden Suriyeli kardeşlerimize gıda yardımında bulunmuştuk, şimdi de giyim, battaniye, yorgan, yastık gibi yardımlarda bulunarak kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz\" dedi (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir