• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Kaçırılan 89 Çocuk Kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin`de son bir hafta içerisinde çocuk ticareti yapan 9 çete çökeltildi. Düzenlenen operasyon sonucu kaçırılan 89 çocuk kurtarılırken, olaylarla ilgili 355 kişi gözaltına alındı.

Çin medyasında yer alan haberlerde, ülkenin güneyinde yer alan Guangdong, Fujian, Sıchuan ve Yunnan eyaletlerinin de aralarında bulunduğu 9 eyalette yapılan eş zamanlı operasyonların 18 Aralık`ta başladığı bildirildi.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı sitesinden yapılan açıklamada ise kurtarılan çocuklara DNA testi yapılacağı ve çıkan sonuçların ülkedeki ulusal DNA veri tabanında yapılacak karşılaştırma ile ebeveynlerine teslim edileceği aktarıldı.

TEK ÇOCUK POLİTİKASI, KAÇIRMALARI ARTIRIYOR

Uzmanlar, Çin`de uygulanan tek çocuk politikasının çocukların kaçırılmasında artışa neden olduğunu düşünürken, çocukları olmayan ailelere özellikle erkek bebeklerin satıldığını dile getiriyor.

Son yıllarda insan kaçakçılığının büyük bir sorun haline geldiği Çin`de, 2009`da başlayan çocuk kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 11 bin çete çökeltildi ve 54 bin çocuk kurtarıldı.

Çin`de kaçırılan çocuklar, genellikle evlat edinmek isteyen ailelere satılıyor veya fabrikalarda işçi ya da evlerde hizmetçi olarak kullanılıyor. Yetkililer, özellikle yoksul eyaletlerde bir erkek bebeğin 30 bin yuana (yaklaşık 8 bin 645 TL) satın alındığını ve zengin ailelere 90 bin yuana satıldığını ifade ediyor.

cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir