• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...

Gaziantep Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında Şahinbey ilçesindeki hayvan yetiştiricilerine dağıtılması planlanan ve yem desteği için imzalanan protokol kapsamında, yem dağıtımına başlandı.

Daha önce Şahinbey ilçesindeki çiftçilere 6 bin ton gübre, 7 bin ton yem, 6 bin 200 ton arpa ve buğday tohumu, 750 bin adet zeytin ve 150 bin adet de fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere, gübre ve hububat tohumu dağıtımında olduğu gibi 7 bin ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi desteğine Kapçağız Mahallesi'nden (köy) başladıklarını düzenlediği törenle açıkladı.

Yem dağıtım töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her zaman çiftinin ve hayvan yetiştiricilerinin yanında olduklarını belirterek, çiftçiye ve hayvan yetiştiricilerine verilen desteğin devam edeceğini söyledi.

 

"İnşallah çiftçimiz ve ülkemiz için kazançlı bir yıl olur"

Çiftçilere dağıttıkları ve tarlalara ekilen arpa ve buğday tohumlarının yeşermeye başladığına dikkat çeken Tahmazoğlu, "Rahmet ile beraber geldik. Rabbim rahmetini gönderiyor. Biz küçükken annem yağmur veya kar yağdığında 'arpa, buğday yağıyor' derdi. Yağmur rahmet ve berekettir. Çiftçilerimize sordum, ekinlerini ekmişler. Gübrelerini attılar ve şu anda da artık ekin başını göstermeye başladı. 'Bu sene verim inşallah iyi' diyorlar. İnşallah bu sene bereketli bir yıl olur. Çiftçimiz, ülkemiz için kazançlı bir yıl olur. Bu da bizim en büyük dileğimizdir." dedi.

"Her zaman çiftçimizin yanındayız"

Çiftçiye değer verdiklerini ve çiftçiyi sevdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Çiftçimiz bizim anamızdır. Bizi besleyen, tarlalarımızı eken, meyvelerimizi ve sebzelerimizi yetiştiren çiftçilerimizden Allah (Celle Celaluhu) razı olsun. Çiftçilerimizi yürekten seviyoruz. Çiftçimize destek olma konusunda her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Çiftçilerimize desteğimiz devam edecek"

Çiftçiye verilecek desteğe, gübre dağıtımı ile başladıklarını belirten Tahmazoğlu, "Çiftçimize verilecek desteğe, önce gübre ile başladık. Şu ana kadar 6 bin ton gübre dağıtımı, 6 bin 200 ton arpa ve buğday dağıtımı, geçtiğimiz iki yılda toplam 7 bin ton yem dağıtımı yaptık. Bu yıl ki yem dağıtımımızı ise 7 bin tona çıkardık. Yani geçen yıl verdiğimiz desteği iki katına çıkardık. Çünkü çiftçimize biraz daha fazla destek olmak istedik. Bundan sonra da çiftçilerimize desteğimiz inşallah devam edecek." şeklinde konuştu.

Tahmazoğlu, hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek istediklerini ve dar gelirli hayvan yetiştiricilerine de küçükbaş ile büyükbaş hayvan desteğinde bulunacaklarını belirterek, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İlçedeki arı yetiştiricilerini de unutmadıklarını belirten Tahmazoğlu, "Arıcılara şimdiye kadar destek vermedik. Arıcılar için şu an bir çalışma yapılıyor. İnşallah bu konuda gerekli desteği sağlayacağız." müjdesini verdi.

Çiftçilerin, gübre desteği miktarının artırılması taleplerini de dikkate aldıklarını anımsatan Tahmazoğlu, 2 bin ton gübre desteğini 4 bin tona çıkaracaklarını açıkladı.

Çiftçilerin arazi yolları ile ilgili yaşadıkları sorunları da bildiklerini belirten Tahmazoğlu, ilçedeki bütün köylerin arazi yollarını açacaklarını ifade etti.

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Türkiye'de hayvancılık ve tarım sektörünün sıkıntılı geçtiği bir dönemde hayvan yetiştiricilerine verilen bu desteği önemli bulduklarını söyledi.

"Hayvan yetiştiricilerine sahip çıkmamız gerekiyor"

Üretimin azaldığı, üreticinin üretimden çekildiği bir dönemde Şahinbey Belediyesinin katkılarının çok önemli olduğunu ifade eden Türkman, "Büyük işletmeler, belli dönemlerde bu sektörlere girer ve bu sektörlerde para kazanamadıklarında tekrar sektörden çekilirler. Ellerinden hesap makinasını düşürmezler. Her daim hesap yaparak bu işleri yaparlar. Ama küçük işletmelerimiz ve üreticilerimiz annesinden, babasından doğduğu günden beri bu işin içerisinde olduğundan dolayı hesap makinesi ile değil, onun o köydeki kaderi odur ki üretimi devamlı artırır. O yüzden ülkemizde özellikle küçük işletmelere katkı sağlamamız ve sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda Şahinbey Belediyemiz yaklaşık dört yıldır özellikle küçük üreticilerimize ve çiftçilerimize sahip çıkıyor, destek veriyor. Bu anlamda bu desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

"Şu kış gününde yem desteği mükemmel oldu"

Şahinbey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Güzel de "Gübre ile başladık, tohum ile devam ettik. Bu kara toprağın yeşil elbiseye bürünmesinde başkanımızın ve ekibinin çok büyük bir emeği var. Allah kendisinden razı olsun. Başkanımızın verdiği tohumlarla 120 bin dekar alanda ekim yaptık. Şu anda çok büyük bir projeyle karşınızdayız. Biz çiftçimizle, üreticimizle çalışmaktan onur duyuyoruz. Çiftçim adına bize bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.  Gerçekten şu kış gününde yem desteği mükemmel oldu. Üreticimiz biraz zor durumda, yem konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Biz çiftçi başına iki ton yem veriyoruz. Yaklaşık 3 bin 500 işletmemiz bu destekten yararlanacak. Bunun 100 tanesi küçükbaş, diğerleri büyükbaş işletmelerdir. Üreticim adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Ali Doğan ise, Şahinbey Belediyesi'nin çiftçilere çok önemli destekler verdiğini belirterek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından TIR'lara yüklenen yemler hayvan yetiştiricilerine evlerine tek tek dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)