• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
​'Evliliğe ilk adım' seminerleri düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Batman İl Müftülüğünce 'Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek' temasıyla 'evliliğe ilk adım' seminerleri düzenleneceği bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığının ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik ettiğini söyledi.

Erhan, "Başkanlığımız aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla huzurlu aile, güçlü toplum, güvenli gelecek projesi kapsamında ‘evliliğe ilk adım’ semineri yapmaktadır." dedi.

Seminerlerin nişanlı ve evliliğinin ilk 5 yılında olan çiftler için olduğunu vurgulayan Erhan, Batman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak 4 Ocak 2020 Cumartesi günü saat 13.00’da Aygün Müftülük Kur’an Kursunda seminerlere başlayacaklarını kaydetti.

Batman İl Müftülüğünce düzenlenecek seminerlerin konuları şöyle:

-Evlilik: Ahirete uzanan birliktelik

-Nikâh sorumlulukları

-Ailemin iletişim dili

-Ailede iffet ve mahremiyet

-Yuvamız merhamet ocağı olsun

-Çocukla şenlenen yuvalar

-Evlilikle büyüyen ailem

-Çevre bilinci ve tüketim ahlakı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir