• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Baraj havzasında kalan ağaçlar üniversite yerleşkesine naklediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Su tutmaya başlayan Ilısu Barajı havzasında yer alan Başur mesire alanındaki bin 500 ağaç, makine yardımıyla söküldükten sonra taşındıkları Siirt üniversitesi Kezer yerleşkesinde yeniden toprakla buluşturuluyor.

Mesire alanındaki ağaçların su altında kalmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Siirt Üniversitesi Yeşil Alan Müdürü Abdurrahman Yıldız, şu ana kadar 100'e yakın ağacın söküm işleminin tamamlandığını ve yeniden toprakla buluştuğunu kaydetti.

Ağaç sökme ve dikme işleminin makinaların yardımıyla yapıldığı aktaran Yıldız, "100 ağacı Siirt Üniversitesi kampüsümüzde diktik. Bin 500 ağacın ardından Siirt Havalimanı'nda yeni yapılacak terminal binası dolayısıyla sökülecek 100 İran çamını da getireceğiz." dedi.

Ağaç söküm ve dikim işleminin bir buçuk ay kadar devam edeceğini aktaran Yıldız, "Kezer Başur parkı yapılan Ilısu Barajının altında kaldığından dolayı orada bulunan çam ağaçları ve diğer ağaç türlerinin makineler yardımıyla sökerek Kezer kampüsüne kazandırmak amacıyla bir çalışma başlattık. Üniversitemizin kampüsüne şu anda 30 tane yapraklı ve 30 tane de iğne yapraklı ağaç kazandırdık. Nakil yoluyla bin 500'e yakın ağaç getireceğiz. Siirt Havaalanında pist genişletme çalışması yapılıyor. Eğer zamanımız kalırsa pistin altında kalacak 100 adet İran çamını da üniversitemize kazandıracağız." diye konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir