• DOLAR 32.553
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2436.837
  • ...
DMO'nun ana statüsünde düzenlemeye gidildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ofis, kamu yararına çalışan derneklerle bunların iştirakleri, vergi muafiyeti tanınan vakıflarla bunların iştirakleri, vakıf yükseköğretim kurumları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kamu bankalarının ihtiyaçlarını da karşılayabilecek. Ofisin amaç ve faaliyet konuları Cumhurbaşkanınca düzenlenebilecek.

DMO, yurt içinde üretimi bulunmayan veya sınırlı bulunan orta-yüksek ve yüksek teknoloji transferine dayalı ürünlerde yerli üretimin geliştirilmesi amacıyla alım garantisi verebilecek.

DMO'nun genel müdür yardımcıları sayısında Cumhurbaşkanınca değişim yapılabilecek.

Yıllık genel yatırım ve finansman programı takvim yılı başından en az 75 gün önce Cumhurbaşkanınca karara bağlanacak. DMO ve bağlı ortaklıklarının, kesinleşen yıllık genel yatırım ve finansman programları ile işletme bütçesinin birer örneği Hazine ve Maliye Bakanlığına, Strateji ve Bütçe Başkanlığına, Sayıştay'a ve ilgili bakanlıklara gönderilecek.

DMO, Kalkınma Planına göre kendisi tarafından yapılması gereken yatırımlara ait mali, ekonomik ve teknik çalışmaları zamanında yaparak projelerini hazırlayacak ve takvim yılı başından yedi ay önce Bakanlık ile Strateji ve Bütçe Başkanlığına gönderecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir