• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
“Son yıllarda yaşanmış en büyük afet ile karşı karşıya kaldık”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’da devam eden olumsuz hava koşullarının sebebiyet verdiği durumları değerlendirmek üzere oluşturulan “kriz masası”nda yetkililerle bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, vali yardımcıları, merkez ilçelerin kaymakamları, kamu kurum temsilcileri ile ilgili yetkililerin katıldığı toplantıda meydana gelen yağış sonrasında ilçelerdeki son durum detayları ile ele alınarak vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alınacak önlemler değerlendirildi.

Vali Demirtaş, Valilik makam toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Son yıllarda yaşanmış en büyük afet ile karşı karşıya kaldık. Çok şükür en büyük moral kaynağımız vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmış olması, bunda da bir problem yok.” diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

Meteorolojiden almış olduğumuz bilgiler ışığında, son yıllardaki en yüksek yağış miktarını aldık. 4 merkez ilçede metrekareye yaklaşık 250 kilogram yağmur düştü. Hakikaten bu çok ciddi bir miktar. Kriz merkezi, komisyonlar da oluşturdu. Şu an kriz merkezimiz hızlı şekilde kararlar alıyor. Hem tarımda meydana gelen zararlar ortaya çıkarılmaya çalışılıyor hem de evlerdeki hasarların tespiti yapılıyor. Özellikle vatandaşlarımızın kullandığı eşyalarda sıkıntı varsa bunun da tespiti yapılıyor.

Kriz merkezinin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Demirtaş, "Şu anda 3 komisyon oluşturduk bunlar da görevlerine başladılar. Bir sıkıntımız yok. Arkadaşlarımız sahadalar. Hem yerel yönetimlerimiz hem kamudaki tüm personelimiz şu an sahada. Öğleden sonra yağış bekliyoruz ama dünkü kadar fazla olmayacak. Beklentimiz öyle ama tüm tedbirleri almış durumdayız." şeklinde konuştu. (Ramazan Kösedağ- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir