• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
"Antep Savunması dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadeledir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Zor şartlar ve imkansızlıklara rağmen kadın, erkek, genç ve yaşlı Müslüman Antep halkının mazlum milletler adına sömürgeci ve işgalci Fransa’ya karşı vermiş olduğu şerefli bir direniş ve zafer abidesi olan Antep Savunması’nın ve Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 98’inci yılı idrak ediliyor.

Bu kapsamda Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi. Antep Savunması’nın sembol kahramanlarından Şehit Mehmet Sait (Şahinbey) ve Molla Mehmet Karayılan mezarları başında dualarla anıldı.

 

Etkinlikler kapsamında Şahinbey Belediyesi tarafından Antep Savunması’nın sembol kahramanları ve simge isimleri olan Şehit Mehmet Sait (Şahinbey) ve Molla Mehmet Karayılan’ı anmak için Şahinbey Belediyesi tarafından anma programı düzenlendi.

Gaziantep'in Fransa’nın işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümü kutlamaları ve anma programları Kırkayak Parkında başladı. Parkın içerisindeki anıta protokol üyeleri tarafından çelenk konuldu.

Düzenlenen törene, Vali Davut Gül, Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Albay Arif Güney ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kırkayak Parkında düzenlenen törenin ardından ise anma programı Kilis yolu üzerinde bulunan şehit Şahin Bey'in anıt mezarında devam etti. Antep Savunması’nda şehit düşen Şahin Bey mezarı başında anıldı.

Törende, Vali Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Albay Arif Güney ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Şahin Bey'in anıt mezarına çiçek koydu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programa katılan Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu tarafından dua yapıldı.

Törende Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu ve Akşemseddin Anadolu Lisesi öğrencileri, Şahinbey Ağıdı eşliğinde tiyatro gösterisi yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı programda Şahinbey Belediyesi’nce düzenlenen etkinliklerde dereceye giren okullara da ödülleri verildi.

Şahinbey Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından Gaziantep’in Kurtuluş mücadelesinde kahramanlık destanı yazan “Karayılan” lakaplı Molla Mehmet’in Şeyh Fethullah Camii içerisinde bulunan mezarı ziyaret edilerek dualar okundu.

Törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Antep Savunması’nda şehit düşenleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

Tahmazoğlu, “Gaziantep’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yılını kutluyor ve bu uğurda canlarını seve seve feda eden başta Şahin Bey, Şehit Kamil, Karayılan, Özdemir Bey olmak üzere,  6 bin 317 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Antep Savunması dünyaya destan olmuş şanlı bir savunmadır. Bu savunma yokluk ve imkansızlıklar içerisinde ‘iman varsa, imkan da vardır’ın tezahürü olarak bir şehrin topyekun mücadelesidir. Antep savunması, acı zerdali çekirdeği yiyerek, birkaç gün daha hayatta kalarak, düşmanla mücadele etmenin adıdır. Tankı, topu olan düşmana karşı sahan bombası yaparak, ‘taktakı’ ile kendi icadıyla düşmana karşı koyan, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla mücadele veren ve bu uğurda şehrin 3’te birini 6 bin 317 kişiyi şehit veren şehrin adıdır. Allah (Celle Celaluhu) ecdadımızdan razı olsun, onları rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir