• DOLAR 32.572
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.874
  • ...
Siirt’te "Genç Bilaller ve Hafızlık" yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Siirt genelinde 4'üncüsü düzenlenen Anadolu imam hatip liseleri arası "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma, Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" yapıldı.

Final yarışması İbrahim Hakkı Hazretleri İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya Siirt Milli Eğitim Şube Müdürü Mirza Tetik, Ensar Vakfı Başkanın Necmettin Çiçek, Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasının yapan İsmail Fakirullah Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Taşan, öğrencilere, hayatlarını Kur'an'ın ve Peygamberin sünnetine göre şekillendirmeleri ve yarışma vesilesiyle de Kur’an’ın hayatın merkezine alınması gerektiğine vurgu yaptı.

"Ne mutlu Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğretenlere"

Kur’an’ın hidayeti ile amel edilmesi ve sürekli okunulması tavsiyesinde bulunan Taşan, Kur’an’ın insanlar üzerinde bıraktığı şu hususlara dikkat çekti:

“Ne mutlu Kur’an-ı Kerim'e tabi olanlara ve onun ile amel edenlere. Ne mutlu Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenlere. Ne mutlu Kur’an-ı Kerim'i dimağında, kalbinde ve hayatında muhafaza edenlere. Ne mutlu Kur’an-ı muzil beyanı hayatın her alanında hâkim kılana. Zira Kur’an-ı Kerim insanları terbiye ediyor ve nefislerini temizliyor, kalpleri tasfiye ediyor, ruhlara inkişaf ve terakki veriyor. Akıllara istikamet ve nur, hayata hayat ve saadet veriyor. Kur’an-ı Kerim zikirdir, fikirdir, hikmettir, ilimdir, hakikattir, şeriattır, sadırlara şifa, Müminlere Huda ve rahmettir. Kur’an-ı Kerimi dinleyelim, o nur ile nurlanalım.”  

Bu yarışmanın kaybedeni yok

Bugün burada icra edilen yarışmanın kaybedeninin olmadığına dikkat çeken Taşan, “Yarışmaya katılmaya hak kazanan her bir öğrencimiz, yarışmalara katılmak suretiyle muvaffak olmuştur. Bu vesileyle yarışmalara katılan her bir öğrencimizi, Onları hazırlayan hocalarını, anne babalarını, Kur’an kursu öğretmenlerini ve cami imam hatiplerini tebrik ediyoruz. Yarışmalarımızın selametle neticelenmesini Rabbimden niyaz ediyorum.  Son olarak yarışmalarımızın Kur’an-ı Kerimin hayatımızda ki yerinin muhkemleşmesine, Ezan-ı Muhammed’inin (Salallahu Aleyhi Vesselem) çağrısı olan namazın hayatımızın merkezine yerleşmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Evin, hafızlık dalında birinci olurken Sidar Atlağ ise ezanı güzel okuma dalında birinci oldu.

Abdulhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Dayan hafızlık dalında 2’nci olurken Ezanı güzel okuma dalında ise İsmail Fakirullah Anadolu imam Hatip Lisesi öğrencilerinden Muhterem Engin, 2’nci oldu. (Murat Orhan-İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir