• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
"Depremzedeler için yasal düzenleme gerçekleşti."
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 21 Mart 2019 tarihinde Arguvan ilçesinde, 4 Nisan 2019 tarihinde ise Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde yaşanan depremlerden dolayı bölge vatandaşlarının mağduriyetinin yasal düzenleme ile giderildiğini belirtti.

Çalık, ayrıca yerli otomobil ile ilgili olarak da devrim otomobilinin üretilememesi için önüne konan engellerin bugün de yerli otomobilin üretilmemesi için yapıldığını ifade etti.

Milletvekili Çalık, Doğanşehir AK Parti İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıya katılarak partililerle bir araya geldi.

Çalık, "TBMM'de bütçe çalışmalarımız tamamlandı.  Bütçemiz Türkiye'nin yatırımına dönüşecek. Türkiye'nin büyümesinden uluslararası güçlerin rahatsız olmasını anlıyoruz. Onların Türkiye'yi getirmek istedikleri olumsuz noktayı anlıyoruz. Anlayamadığımız nokta, muhalefet partilerinin Türkiye'yi getirmek istediği noktadır.  Yaptığımız her türlü yatırıma 'istemiyoruz' diye karşı çıkıyorlar." ifadelerini kaydetti.

Yerli otomobil ile ilgili olarak da konuşan Çalık, "1961 yılında Türkiye'de bir otomobil üretilecek, adı Devrim konulacak ve bunu 4,5 ayda TCDD'nin personeli yapacaktı. Türkiye'de 4,5 ayda devrim otomobili yapılıyor ama o gün Türkiye'nin önüne engel konuluyor ve yerli otomobilin üretimi engelleniyor. O gün Türkiye'nin önüne konan engeller ile bugün konan engeller arasında hiçbir fark yok. Nasip olursa, bu hafta 27 Aralık Cuma günü elektrikli otomobilimiz tüm dünyaya tanıtılacak. Buna da engel olmak istediler.  Yerli ve milli yatırımlarımıza sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.

Çalık, "Doğanşehir'e yapılan yatırımlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Doğanşehir 100 Yataklı Devlet Hastanesinin inşaatı sürüyor. Doğanşehir, ilçemize 20 milyon TL proje tutarı olan spor kompleksi yapılıyor." şeklinde konuştu.

"Arguvan, Doğanyol ve Pütürge'deki depremzedeler için yasal düzenleme"

Çalık, " 21 Mart 2019 tarihinde Arguvan ilçesinde, 4 Nisan 2019 tarihinde ise Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde yaşanan depremlerden dolayı bölge vatandaşlarımız olumsuz etkilenmiş ve mağdur olmuşlardı.  Bugün Resmî Gazetede yayınlanan ve 7269 Sayılı Yasa'ya eklenen geçici madde ile Arguvan, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde 2019 yılı içerisinde meydana gelen depremlerden dolayı zarar gören, ancak büyükşehir olduğumuz ve DASK (Doğal Afet Sigortası) şartı aranması nedeniyle herhangi bir yardım yapılamadığı için konut ve ahırları zarar gören vatandaşların devlet yardımından faydalanması sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Çalık, sözlerine şu şekilde devam etti:

"İlgili yasa çerçevesinde, evini yapana, yardım fonu kapsamında olan hak sahibi afetzedeler için 2019 rakamları ile 101 bin TL kredi desteği sağlanacak olup, bu rakam 2020'de revize edilerek artırılacaktır. Konutun yapımı bitip oturmaya başlanıldıktan sonra iki yıl ödemesiz olmak üzere 18 yıl eşit vadeli taksitlerle sıfır faizli kredi kullandırılacaktır. Arguvan, Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizde oturan vatandaşlarımız için hayırlı olsun." (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir