• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
Rastgele Antibiyotik Kullanımına Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Merter, özellikle hava yolu ile bulaşan hastalıklara karşı mevsimin de etkisi ile dikkat edilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi:

Mevsimsel hava koşulları dolayısıyla salgın hastalıkların artması üzerine Bağcılar`da salgın hastalıklardan korunmaya yönelik konferans düzenlendi. Bağcılar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü`nün ortaklaşa gerçekleştirdiği program yoğun ilgi gördü. Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi`nde gerçekleştirilen konferansta Sağlık Eğitim Uzmanı Yercanik Merter önemli uyarılarda bulundu.

Mevsimin kış olması dolayısıyla nezle, grip, verem, bademcik iltihabı, suçiçeği, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, boğmaca, difteri ve menenjit gibi bulaşığı hastalıklardan nasıl korunulacağını ve tedavi süreçlerine ilişkin bilgiler veren Merter, "Rastgele antibiyotik kullanımı yararlı olmadığı gibi zarar da verebilir" dedi.

Hastalıklardan korunmak için öksürürken ve aksırırken ağzın kapatılması gerektiğine dikkat çeken Merter, yerlere tükürülmemesi, kâğıt mendil ya da kâğıt havlu kullanmaya özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Odaların havalandırılmasını söyleyen Merter, "Tozdan kaçınılmalı, halılar ve kilimler toz kaldırmayacak biçimde temizlenmeli. Eller, yemekten önce ve sonra, tuvaletten önce ve sonra, dışarıdan eve gelince sabun ve bol su ile 15-30 saniye iyice yıkanmalı. Beden temizliğine özen gösterilmeli" dedi.

Haber7

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir