• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
 Zehirli Gaz Kullanıldığı İddia Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`de rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 127`ye yükseldiği bildirildi.

Merkezi Londra`da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin hava destekli saldırılarında, Şam`ın banliyölerinde 48, Humus`ta 28, Halep`te 16, İdlib`de 10, Hama ve Rakka`da 8`er, Deyru`z Zor`da 5, Dera`da 3, Kuneytra`da bir olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 127`ye çıktığını duyurdu.

Bu arada, başkent Şam`ın Haresta bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile düzenli birlikler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Şam`ın Sebine beldesinde bir araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu belirtti.

SRGC ülke genelinde 124 bölgenin saldırılara maruz kaldığını, 39 bölgenin savaş uçaklarınca bombalandığını, bir bölgeye misket bombasının atıldığını ve 5 bölgeye de ``varil bombasının`` bırakıldığını açıkladı.

Rejime bağlı ordu birliklerinin Humus`un Deyrbealete, Halidiye ve Beyada semtlerinde zehirli gaz kullandığını öne süren SRGC, gazdan etkilenenlerde solunum yetmezliği ile derin deri soyulmaları görüldüğünü aktardı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin birçok kentte gerçekleştirdiği operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve silahlı araçlarını imha ettiğini açıkladı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir