• DOLAR 32.491
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.614
  • ...
ERNK`nin Anter`den İstediği Vergi Makbuzu Yayınlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERNK`ye ait olduğu iddia edilen belge, Musa Anter`den vergi adı altında o günün parasıyla 3 milyon lira istenildiği görülüyor.

Belge ayrıca Anter`e Mardin ERNK temsilciliğinin daha önce bir not gönderdiği hatırlatmasından sonra, verilen sürenin dolduğu ve istenilen paranın notu getiren şahsa verilmesi gerektiği ifadeleri yer alıyor. İstenilen parayı vermemesi, sorun çıkarması veya ihbar etmesi durumunda mal ve can güvenliğinin tehlikede olacağı tehdidinde bulunuluyor.

Cizremedya`nın Orijinal olduğunu öne sürdüğü belgede şunlar sıralanıyor:

"Sayın Musa Anter

Bundan bir hafta önce size Mardin ERNK Temsilciliği adına gönderilen notta ERNK vergilendirme kanunu gereğince üç milyon TL vergi ile ulusal kurtuluş savaşımıza katkıda bulunmanız uygun görülmüş ve size bu parayı ödemeniz için bir hafta süre tanınmıştı.

Sözkonusu süre şimdi tamamlanmış bulunmaktadır. ERNK vergilendirme kanunu gereğice sizden istenilen üç (3) milyon Lirayı, bu notı getiren şahsa derhal ödemeniz gerekmetedir. Sorun çıkarmanız, parayı ödememeniz veya ihbarda bulunmanız halinde mal ve can varlığınıza şiddetle yöneliceğini görev gereği bildirmekte yarar görüyoruz. İstenilen miktarda parayı anında ödemeniz menfaatınız icabıdır. Devrimci selamlar. 18.9.1989

 

Biji Eniya Rızgariya Netewa Kurdistan (ERNK)

Mardin ERNK Temsilciliği"

Öte yandan JİTEM/PKK itirafçısı A.Kadir Algan, daha önce yaptığı bir açıklamasında, "Musa Anter`in kızı Rahşan Yorozlu yıllardır babasına PKK/ERNK tarafından gönderilen makbuz ve tehdit mektubunu özel kasasında saklamakta ve kamuoyuyla paylaşmamaktadır." şeklinde bir iddia ortaya atmıştı. (Hürseda Haber)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir