• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
"Yıkılan metruk binaların yerine park ve oyun alanları yapılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çarpık kentleşmenin yoğun olduğu merkez ilçelerden Bağlar'da madde bağımlılarının mesken edindiği 60 tane yapının yıkımı belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Yıkımı gerçekleştirilen yapıların yerine park, oyun, dinlenme alanlarının yapılacağı belirtildi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesi, "Uyuşturucu İle Mücadele Kapsamında Metruk Yapı Yıkımı" sloganıyla ilçede vatandaşların huzurunu bozan madde bağımlılarının mesken edindikleri metruk yapılarla mücadeleyi hızlandırdı. Kullanılamaz halde olduğu tespit edilen 250'e yakın yapının 60'ının yıkımı gerçekleştirilirken, emniyet ile koordineli olarak yapılan çalışmalar vatandaşları memnun etti.

Bağlar Belediyesi, "Eski Bağlar" olarak adlandırılan bölgede hâkim olan çarpık kentleşme ile çeşitli nedenlerle terk edilerek yıkılma tehlikesi geçiren ve uyuşturucu başta olmak üzere her türlü ahlaksızlığın hâkim olduğu alanlar haline gelen metruk yapılar ile ilgili önemli bir adımı daha hayata geçirdi.

Metruk yapıların en fazla olduğu Muradiye Mahallesi'nde 27 metruk yapının 14'ünün yıkımı gerçekleştirildi,13'ünün yıkım çalışmaları ise devam ediyor.

Mahalledeki yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçe merkezindeki 12 mahallenin 9'unda metruk yapılar olduğunu belirterek yıkım çalışmalarından sonra buralara mahalle sakinlerinin ihtiyacı olan park, oyun, dinlenme alanları ile ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını açıkladı.

"250 yapının yıkımı 2020 yılı içerisinde tamamlanacak"

Beyoğlu, tespit edilen 250'ye yakın eski ve kullanılamaz haldeki yapının yıkımını 2020 yılı içinde tamamlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Çeşitli nedenlerle terk edilen yapıların zamanla kötü alışkanlıkların meskeni haline geldiğini anlatan Beyoğlu, "Görevde olduğumuz 9 ayda bunlara karşı ciddi bir mücadele verdik. Vatandaşlarımız bu yapılardan çok rahatsız, bu yüzden çok sayıda şikâyet geliyor. Emniyet birimleriyle beraber gerekli önlemleri alıp yıkımları gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 60'dan fazla metruk yapıyı yıkarak temizledik. Hedefimiz; 2020 yılı içinde hepsini yıkmak ve bunların yerine vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli ortamda yaşamasını sağlayacak park, oyun ve dinlenme alanları yapmaktır." dedi.

Çarpık kentleşmenin, ilçe için ciddi bir sorun olduğunu belirten Beyoğlu, "12 merkez mahallenin 3'ünde bu yapılar mevcut. 2020 yılı bu anlamda bir milat olacak. Milletimizin desteğiyle Bağlar'ı bu çileden kurtaracağız inşallah." diye konuştu. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir