• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
'İmaj değiştiren' Suudi Arabistan'dan mankenli tanıtım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU - HABER YORUM

Batılı ülkelerin gözündeki imajını düzeltmek için "Açılım" üstüne açılım yapan Veliaht Prens Muhammed b. Selman gün geçmiyor ki bir eğlence, bir parti bir festival düzenlemesin.

Kadınlara hukuki olarak tanıdığı yeni haklarla gündeme gelip tüm Batı ülkelerinden takdir toplayan Selman, Suudi'nin imajını değiştirmek için İslami endişeleri bir kenara bırakarak dünyaca ünlü sanatçıları(!),mankenleri, aktristleri...ülkeye davet ederek çeşitli şovlar yaptırıyor.

Bu görsel yozlaşmanın son örneği Başkent Riyad'ta yaşandı. 

Yönetim, Küçük Kral bin Selman tarafından hayata geçirilen Vizyon 2030 projesi kapsamında, ülkenin dışa açılan yeni imajını dünyaya tanıtmak amacıyla sosyal medya fenomenleri ile dünyaca ünlü mankenleri ülkeye davet etti. Tabii karşılığında yüklü paralar ödeyerek.

"Davet kapsamında birbirinden ünlü kadınlar, Arabistan çöllerinde özel kıyafetlerle poz verdi. Başkent Riyad sokaklarında aslında kadınların girmesinin yasak olduğu yerlerde dolaştı ve kendileri için düzenlenen partilerde Suudi Arabistanlı bir kadının giymesi halinde ceza alacağı kıyafetlerle eğlendi."(!)

Küçük Kral bir tarafta ülkenin ve Ümmetin sermayesi olan Petrol ve Doğalgaz paralarını dışarıdan getirttiği kadınlara yağdırırken Ortadoğu başta olmak üzere tüm İslam Coğrafyasında fitneye dönüşen "Vahhabiliğin" yayılması için "Rabıta" gibi kuruluşları kullanmaktan da geri durmazken, 

 bir taraftan da bu fasıklıklarına karşı çıkan tanınmış alimleri zındanlarda idamla yargılamaya devam ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir