• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
"Siyasette aktör olan bir parti olmanın vakti gelmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından "Gelin Birlikte Yürüyelim" temasıyla düzenlenen "Hür Gençlik Buluşması" yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, gençlerle bir araya gelmek adına "Gelin Birlikte Yürüyelim" temasıyla "Hür Gençlik Buluşması" etkinliği düzenledi.

Sultangazi İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin, İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve birçok partili ile vatandaşlar katıldı.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Üyesi Muhammed Tüsü'nün sunumuyla gerçekleşen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin, "Hak ve adaletin, sulh ve selametin tesisi için düzen kuran, siyasette aktör olan bir parti olmanın vakti gelmiştir. Devran dönmüştür, devir HÜDA PAR devridir. Devir hür gençlik devridir." dedi.

 

"Herhangi bir partinin değil sistemin alternatifiyiz"

HÜDA PAR'ın kuruluşunda yer alanlara, genel başkanlık yapan tüm başkanlara, partinin her kademesinde görev alan kadrolara, üyelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Şahin, HÜDA PAR'ın herhangi bir partinin alternatifi olmadığını, köhnemiş, vesayetçi, 12 Eylül cuntası sisteminin üzerine kurulmuş olan ve milletin inanç değerlerini hiçe sayan sistemin alternatifi olduklarını söyledi.

"Biz dersimizi rahmet ve izzet Peygamberinden aldık"

HÜDA PAR'ın her türlü zulümden beri olduğu gibi tüm zulüm ve tahakküm politikalarına da bugüne kadar en ufak bir prim vermeden istikamet üzere yoluna devam ederek bugünlere geldiğini vurgulayan Şahin, "Biz dersimizi rahmet Peygamberi olan ama aynı zamanda kudret ve izzet Peygamberi olan Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'tan aldık. Müsteşrik bir Batılı, Hazreti Peygamber'i tanımış ve onun hakkında 'Hazreti Muhammed kadar tabilerini güçlü olmaya davet etmiş ve bu konuda muvaffak olmuş hiçbir Peygamber yoktur.' demiştir. Bize ne oluyor ki, Hazreti Peygamberin bu sünnetini unutuyoruz. Bizim Peygamberimiz, bu dünya hayatının Peygamberidir. Bizim Peygamberimiz, adil hükümetin Peygamberidir. Bizim Peygamberimiz, iş ve üretim Peygamberidir." diye konuştu.

"Siyasette aktör olan bir parti olmanın vakti gelmiştir"

Şahin, "7'inci yılını tamamlamış bir parti olarak özetle şunu söyledik. Dürüst siyaset; gerçeklere yenik düşerek dönüşmek değil, şartları zorlayarak dönüştürmektir. Dürüst siyaset; tavizlerle idareyi sürdürmek değil, istikamet üzerine durabilmektir. HÜDA PAR, bu memleketin geleceği için bir şanstır. Gelinen noktada şunu söylüyoruz. Düne kadar oyun bozduk. İnşallah hak ve adaletin, sulh ve selametin tesisi için düzen kuran, siyasette aktör olan bir parti olmanın vakti gelmiştir. Devran dönmüştür, devir HÜDA PAR devridir. Devir hür gençlik devridir." şeklinde konuştu.

Genel Başkan İshak Sağlam'ın teşkilatlanmada ve aktif çalışmada kadın kolları ve gençlik kolları çalışmalarını ön gördüğünü hatırlatan Şahin, bu alanda çalışanlara özellikle teşekkür etti.

"İnşallah bu salondan binlerce Mehmet Yavuzlar yetişecektir"

Sinevizyonda merhum Mehmet Yavuz'u izlediği için duygulandığını belirten İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, şu ifadeleri kullandı:

Allah'a hamd olsun öyle bir davanın mensuplarıyız ki, binlerce Mehmet Yavuzlar bu dava içerisinde gelip geçtiler. Bundan sonra da inşallah bu salondan binlerce Mehmet Yavuzlar yetişecektir. Bugün bu salonda bir aşkı görüyorum, bir adanmışlığı ve bir aidiyeti görüyorum. Allah'a hamd olsun partimizi kurduğumuz günden bu yana büyüyen, en genç kadrolara sahip olan ve sahada olan bir partiyiz. Bu noktada tüm kardeşlerimi yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum.

"Hür gençlerle bu gidişata bir dur diyeceğiz"

"Bugün burada bir kez daha gördük ki, bizim sönmeyen bir aşkımız, bitmek bilmeyen bir inancımız, şuur ile bezenmiş bir heyecanımız var." diyerek konuşmasına başlayan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Yasin Güzel, "Bu buhranlı devirde, şu anda İslam coğrafyasında Müslümanların gördüğü mağduriyet, mazlumların feryadı kulaklarımızı çınlatıyor. Bugün burada düzenlediğimiz bu etkinlik, inanıyorum ki tüm mazlum ve mustazafların özgürlüklerinin birer şuasıdır. Kimse zannetmesin ki onlar orada eziyet çekerken bizler burada keyif içerisindeyiz. Bilakis onlara zulmü reva gören zalimlere karşı dik durduğumuzu göstermek için buradayız. Bugün öyle bir hale geldik ki, hangi coğrafya için gözyaşı akıtacağımızı, hangi topluluk için yardıma koşacağımızı şaşırmış bir haldeyiz. İnanıyoruz ki, hür gençlerle bu gidişata bir dur diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kişinin insan olması onu onurlu kılar"

Güzel, "Bir medeniyeti barbar ya da medeni toplum yapan sahip olduğu teknolojik ilerleme değil, varlığı anlamlandırmak için ortaya koyduğu tasavvurdur. Bizler Hür Gençlik olarak 'önce insan' diyoruz. Kişinin insan olmasını onu onurlu kılacağını ve kendisine tanınan hakların tayin edilmesi için yeterli sebep olduğunu söylüyoruz." dedi.

Grup Özlem sanatçılarının ezgi ve marşlarıyla coşkulu bir şekilde süren gecenin sonunda HÜDA PAR Genel Başkanı Avukat İshak Sağlam, telekonferans sistemiyle etkinliğe bağlanıp gençlere hitap etti.

Yapıkları hayırlı çalışmalar için gençlere teşekkür eden Sağlam, zamanını boş işlerle değil hayırlı hizmetlerle geçiren bir gençliğe ihtiyaç olduğunu, Batının yaptığı yüz yıllık ifsat planlarına karşı aynı şekilde plan ve programlı olarak çalışmak gerektiğini söyledi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir