• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
SSPE Hastası Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Doğu ve Güneydoğu`da devletin yaptığı bozuk aşıdan kaynaklanan birçok kişi SSPE Hastalığının pençesinde. SSPE hastası Kadircan`ın annesi Birsen Güler, yaşadıkları karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda…

Geçen yıl eşini kaybeden Birsen Güler, "Benim oğlum yanlış yapılan bir aşı sonucu hastalandı ve tam dört yıldır böylece yatıyor. Her hangi bir gelirimiz olmadığı için, oğluma gereği gibi bakamıyorum. Ayrıca evin masraflarını karşılamakta zorlanıyorum. Benim dört çocuğum var ve biriside okul okuyor. Bu çocukların ihtiyaçlarını ve ev masraflarını karşılayacak durumda da değilim" dedi.


İki bölümden oluşan bir gecekondu da dört çocuğuyla beraber hayatlarını sürdürmeye çalışan Güler, oturdukları gecekondunun da bir kaç hayır sever tarafından yapıldığını evin yerinin de kendilerine ait olmadığı için devlet tarafından her an yıkabileceğini söyledi.


Geçimlerini kendilerine devlet tarafından verilen bakıcılık maaşı ve Muş Selam Derin yaptığı yardımlarla sağlayabildiklerini söyleyen Güler, ``Tek isteğim çocuklarıma biraz daha rahat bakabileceğim bir evimin olması. Birde gördüğünüz gibi yatak olmadığı için Kadircan kanepenin üzerinde yatmak zorunda kalmış. Oğlumun rahat edebileceği bir yatak istiyorum`` dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir