• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından Van’da Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten el konulan 80 kilogram trüf mantarının yarın bir gün sürecek ihale ile satılacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Dünyanın en pahalı mantarı olarak bilinen trüf mantarı Bakanlığın www.eihale.gov.tr adresi üzerinden satışa çıkarılırken, trüf mantarının satışa esas bedeli 1 milyon 10 bin TL. olarak belirlendi.

Piyasada kilogram fiyatı 2 bin Avro olan trüf mantarının ihalesinde yaklaşık 80 kilogram olan ürünlerin açık artırması 505 bin TL'Den (6 bin 300 TL/kilogram) başlayacak.  İhaleye mobil uygulama üzerinden de katılım sağlanabilecek.

Van Tasfiye İşletme Müdürlüğünde uygun koşullarda muhafaza edilmekte olan trüf mantarı için yapılacak ihale, 24 Aralık Salı günü saat 10:05'te sona erecek.

Tarım Bakanlığınca gerekli analizleri yapılmış olan söz konusu ürünlerin ihale bedelinin, ihale sona erdikten sonra iki işgünü içerisinde ödenmesi gerekmektedir.

Ticaret Bakanlığınca taze meyve sebze, bakliyat gibi gıda ürünlerini bekletilmeyecek eşya olarak e-ihale sistemi üzerinden satışa sunuluyor.

Bekletilmeyecek eşya ihaleleri araç ve eşya ihalelerine göre daha kısa sürmekte, bekletilmeyecek eşyalar bir gün ilanda, ilanı takip eden bir işgünü ise teklife açık halde bulunuyor.

Bekletilmeyecek eşyaların ödeme süresi de araç ihalelerine göre daha kısa süredir. Araç ve normal eşyanın ödeme süresi 7 gün iken, bekletilmeyecek eşyanın ödeme süresi iki işgünüdür.

Analiz raporları uygun olan gıda ürünleri Bakanlık tarafından satışa sunulmakta, tüketime uygun olmayan ürünler ise imha edilmektedir.

Bununla birlikte, kaçak olarak yakalanan alkollü içkiler ve tütün mamulleri de satışa sunulmamakta, doğrudan imha edilmektedir. (İLKHA)

Valizlerde Trüf mantarı ele geçirildi