• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
"Her doğuma bir fidan dikmeyi hedefliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal sorumluluk projesinde Batman birinci oldu. Bu kapsamda yılın 'Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü' Batman İl Sağlık Müdürlüğüne verildi. 

2018 yılında başlanan “Her Doğuma Bir Fidan Projesi” ile Batman İl Sağlık Müdürlüğü İstanbul Üniversitesi öncülüğündeki Doktor Club Awards tarafından birinci seçildi. Bu projede her yıl Batman'da doğan bebek kadar fidan dikilmesi hedefleniyor.

Ödül Töreni, İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Dr.Cemil Bilsel Konferans Salonunda yapıldı. Birincilik ödülü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Bülent Bayraktar tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu'ya verildi.

Ödül töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, dünyaya gelen her nefes için doğaya bir nefes de kendilerinin vermek istediğini kaydetti.

Pamukçu, “Hızla Kentleşen şehrimizde yeşil alanların giderek azalmasını göz önünde bulundurarak bu konuda bir çalışma yapma konusunda kendimizi sorumlu hissettik. Bu kapsamda gelecek nesillere daha yeşil bir kent bırakmak için Batman İl Sağlık Müdürlüğü olarak Dicle Nehrinin kenarında sosyal sorumluluk bilinciyle kentte yeşillenme kültürünün gelişmesine katkı sunmak adına her yıl ilimizde doğum yapan aileler ile birlikte fidan dikme etkinliğini gerçekleştiriyoruz. İlimizde her yıl 15 bin bebek dünyaya gelmektedir ve Bizler de her doğuma bir fidan dikmeyi hedefliyoruz. Dünyaya gelen her nefes için doğamıza bir nefes de biz vermek istiyoruz.” dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir