• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümleri yasa teklifinden çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis'te, ilk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar hakkında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin maddeleri de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına ilişkin maddeleri metinden çıkarıldı.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği memurlar için istenen güvenlik soruşturmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. TBMM'de, torba teklifte yer alan "İlk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar hakkında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin" hususlar metinden çıkarıldı.

Teklif ile güvenlik soruşturmalarını yapacak mekanizmalar, "MİT, emniyet ve mahalli mülki idari amirlikleri" olması öngörülüyordu. İlk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar hakkında da güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılması düzenleniyordu.

Anayasa Mahkemesi (AYM) güvenlik soruşturmalarını, 'özel hayatın ve kişisel verilerin korunmasıyla ilgili gerekli mekanizmalar olmadığı' gerekçesiyle iptal etmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir