• DOLAR 32.496
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2497.949
  • ...
MTSO Başkanı, DEİK Yönetim Kuruluna Seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu, DEİK ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı`nın yanı sıra; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı Egemen Bağış, DEİK üyeleri ve çok sayıda işadamının katılımıyla İstanbul`da yapıldı.

 

Hisarcıklıoğlu genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, \"Dünyanın bugünkünden çok farklı bir geleceğe doğru ilerlediği yarınlardaysa, yerimizin nerede olacağı yine bizlere bağlı\" dedi. Türkiye`nin orta gelir ligine çıkmasının 50 yıl sürdüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, \"Şimdi yüksek gelir ligine çıkmayı hedefliyoruz\" dedi. Bu hedef için 10 öncelikli adım belirlediklerini açıklayan Hisarcıklıoğlu, \"Bunu başarmak için, gelecek 10 yıl, geçtiğimiz 10 yıldan daha fazla çalışmak zorundayız\" ifadesini kullandı.

 

DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da bu yıl 109 iş konseyi ile rekor sayıda etkinlik düzenlendiğini anlattı. Asya Pasifik bölgesinde 3 ana kalemde 50`nin üzerinde faaliyet düzenleneceğini kaydeden Yırcalı, \"Avrasya bölgesine yönelik çalışmalarımızı ise iki temelde şekillendireceğiz. Bir yandan Türkiye`ye yatırım yapmaları için firmaları çekmeye bir yandan da petrol geliri olmayan ülkelere Türk yatırımcıları götürmek için çalışacağız\" diye konuştu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin ekonomisi büyürken, bölgesel ve küresel etkinliği artarken, DEİK ve mensuplarının, ülkenin bu büyük vizyonuna çok ciddi katkılarda bulunduğunu belirterek, \"Bu, bizim umut ve heyecanımızı artırıyor\" dedi.

 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da tüm dünya ile entegre çalıştıklarını belirtirken, \"Eğer son 3 yılda pazar çeşitlendirmesi yapmış olmasaydık, Türk iş dünyası ile dünyanın her yerine gitmemiş olsaydık, bugün ihracatımızı 29 milyar dolar daha neden azaldığını açıklamak zorunda kalacaktık\" dedi.

 

Yeni Yönetim Seçildi
DEİK Genel Kurul Toplantısı`nda DEİK Yönetim Kurulu seçildi. Seçim sonucu belirlenen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: M. Rifat Hisarcıklıoğlu (Yönetim Kurulu Başkanı), Rona Yırcalı,Bendevi Palandöken, Şemsi Bayraktar, Hasan Sert, Murat Ülker, Şerafettin Aşut, Halim Mete, Murat Yalçıntaş, Mustafa Boydak, Ayhan Zeytinoğlu, Cem Kozlu, Remzi Gür, Nail Olpak, Başaran Ulusoy, Tuncay Özilhan, Ahmet Akbalık, Erdal Eren, Ferit Şahenk, Tuğrul Erkin, Dr. Zeynel Abidin Erdem, Zeynep Bodur Okyay, Mithat Yenigün, Mehmet Habbab, Aykut Eken.

 

Mersin`e Verilen Önemi Gösteriyor
DEİK Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut yaptığı açıklamada \"Türkiye`nin ekonomik ve sosyal anlamda dış ilişkilerinin en önemli örgütlerinden biri olan DEİK gibi büyük bir networkün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Mersin son yıllarda uluslararası oluşumların giderek daha etkin bir parçası oluyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Akdeniz`de kıyısı bulunan ve 22 ülke, 210 Ticaret ve Sanayi Odasını ağında barındıran Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ASCAME`nin Sanayi Komisyonu Başkanlığının ardından ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanı olduk. Bu Mersin`e ve Mersin ekonomisine duyulan bir güven ve verilen bir önemdir\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir