• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
İstanbul havalimanlarında operasyon! 3'ü polis 4 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki 2 polisin uçaktan inen yabancı uyruklu kişileri herhangi bir işleme tabi tutmadan sivil polis araçlarına bindirerek ülkeye soktukları anlaşıldı.

İstanbul Havalimanı'ndaki bir polisin de, bazı yabancı uyruklu kişilere ait pasaportları sistem üzerinden hayali giriş yaptığı,

Sonrasında girişi yapılan bu pasaportların üzerindeki resimlerin değiştirilerek başka kişiler için sahte olarak düzenlendiği ve bu şahısların ülkemizden çeşitli Avrupa ülkelerine çıkışlarının yapıldığı tespit edildi.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığına yönelik İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yürüttükleri çalışmalar sırasında bazı polislerin göçmen kaçaklığı olaylarına karıştıklarını fark etti.

Yapılan araştırmaya göre, yabancı uyruklu kişiler kendi ülkelerinden başka ülkelere İstanbul aktarmalı biletler alarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na geliyordu. Burada aktarma yapacakları uçaklara binmeyerek havalimanı transit uçuş bölümünden daha önceden anlaştıkları polis memurları Aziz K. ve Seyfi D. tarafından alınarak herhangi bir pasaport kontrolüne girmeden sivil polis aracı ile illegal olarak yurda giriş yapıyorlardı.

2 polisin bu yöntemle son 1 ayda 23 yabancı uyruklu kişiyi Türkiye'ye soktukları belirlendi.

Ekiplerin yaptığı çalışmanın devamında, İstanbul Havalimanı pasaport kontrol noktasında görevli Polis Memuru Çağrı K., bazı yabancı uyruklu kişilere ait pasaportları sistem üzerinden hayali olarak giriyordu.

Sonrasında girişi yapılan bu pasaportların üzerindeki resimler değiştirilerek başka kişiler için sahte olarak düzenleniyordu. Bu kişilerin son aşamada çeşitli Avrupa ülkelerine çıkışları sağlanıyordu.

Ekipler, yapılan tespitlerin ardından 10 ve 13 Aralık 2019 günü operasyon düzenledi. Polis Memurları Aziz K. (49), Seyfi D. (37) ve Çağrı K. (30) ile giriş kaydı yapılacak pasaportları temin ettiği belirlenen Ersin A. (32) gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan Ersin A. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, Polis Memurları Aziz K, Seyfi D. ve Çağrı K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polislerin yaptıkları kaçakçılık karşılığında yüklü miktarlarda rüşvet aldıkları öne sürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir