• DOLAR 32.547
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2425.108
  • ...
Dicle`de Hz Fatma`yı Anma Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Dicle İlçesinde "Hz. Fatıma`nın Doğumu ve Dünya Müslüman Kadınları Haftası" nedeniyle bir program düzenlendi.

Helin Düğün Salonunda gerçekleştirilen program, Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı.

Yoğun katılımın olduğu programın açılış konuşmasını yapan eğitimci Fatma Durgunsu, Resulullah`ın, Hz. Fatma`ya karşı ayrı bir sevgi ve muhabbetinin olduğunu belirterek "bunun en önemli nedenlerinden biri Hz. Fatma`nın yaşının küçük olmasına rağmen, Peygamber Efendimizin (sav) zorlu ve sıkıntılı günlerinde hep yanı başında olması ve sürekli deste vermesidir." dedi.

Durgunsu, Hz. Fatıma`nın en güzel eş, en güzel evlat ve en güzel anne olduğunu ifade ederek günümüzdeki bayanların içine girdiği komplekslerden kurtulmalarının Hz Fatma`ı kendilerine örnek olarak almalarıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Dünya üzerinde kadını tekrar İslamiyet öncesi döneme döndürme çabalarının olduğunu belirten Durgunsu, "İslamiyeten önce kadınlar pazarda mal gibi alınıp satılıyordu kadınlar insan olarak görülmüyordu. Halbuki Allah Teala İnsan neslinin devamını kadınlar aracılığıyla sağlamıştır. Kadına en yüce değeri vermiştir." İfadelerini kullandı.

Programda Hz Fatma`yı konu alan tiyatronun gösterimi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Program yapılan dua ile son bulurken programa katılan bayanlar "Hz Fatma`yı Anma Etkinliği"nden son derece memnun kaldıklarını bu tür programların sıklıkla yapılması gerektiğini söylediler.
Ferat Alpaslan-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir