• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
Nurşin Camii`nde Sizin de Bir Seccadeniz Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da geçen sene meydana gelen depremlerde birçok cami yıkılmış çoğu da hasar görmüştü. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas yapımı devam eden camiler için yardım talebinde bulunduklarını söyledi.
 
"Hz Ömer Camii Cami Olalı Böyle Isınmamıştı"
Camilerle ilgili çalışmalarının aralıksız devam ettiğini hatırlatan Müftü Arvas, "Vatandaşlarımız bu camileri yapmışlar. Ulu Camimiz bir aydan bu yana tadilata alınmış ve tadilat çalışmaları devam etmektedir. Hz Ömer Camisinin de ibadete engel olacak şekilde hasar görmüş olan yerlerini tamir ettik. Çatısının bir kısmını da tamir ettik. ve doğalgazını bağladık. Yani Hz Ömer Camii cami olalı böyle ısınmamıştı." dedi.
 
"Nurşin Camiindeki Üstad`ın Hatırası Yaşatılacak"
Yukarı Nurşin Camii ile ilgili bilgi veren Müftü Arvas, şunları söyledi. "Bildiğiniz üzere 6 yıl temelleri atılmıştı. Çalışmalar devam ediyor. Burada hedefimiz. Önümüzdeki ramazan ayına yetiştirmektir. Nurşin camisi neden bu kadar önemlidir. Çünkü bu cami Van için akciğer hükmündedir. Ben bu camimizi Van`ın haremi olarak görüyorum. Ayrıca burada Üstad`ın hatırası var. Onun için eski camiyi de yıkmıyoruz. Yapılan yeni caminin görüntüsünü bozmayacak şekilde yeniden inşa edeceğiz. "
 
"Nurşin Camii`nde Sizinde Bir Seccadeniz Olsun"
Nurşin Camii ilgili olarak bir halı kampanyası başlattıklarını hatırlatan Arvas, "Ayrıca bir halı kampanyası başlattık. Vatandaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz orayı en güzel ve kalitesinden halılarımızı alacağız. En uygun halıyı alacağız. Orada `sizin de bir seccadeniz olsun` kampanyası başlattık. Bunun fiyatı da 105 liradır. Ayrıca Ramazanı ayında kitap fuarı açmayı düşünüyoruz. Camiyle ilgili sizlerden de yardım bekliyoruz. Sizler değerli basın mensuplarından yardım bekliyoruz. Sizin yardımlarınız inanıyoruz ki birçok yardımın fevkindedir. Bu faaliyetimizin gerekliliğini sizler vatandaşlarımıza sizler ulaştıracaksınız. Haliyle sizlerden yardımlarınızı bekliyoruz." diye konuştu.
 
Depremde Yıkılan 27 Caminin Listesi TOKİ`de
Ayrıca Müftü Arvas birçok caminin yapımının devam ettiğini aktararak, "Bu camilerimizin yapımıyla ilgili valilik kanalıyla biz bir yazı gönderdik. Bunlar için beklemekteyiz. Ayrıca 27 camimiz bu camilerimizin 3-4 tanesi merkezdedir. Diğerleri köylerimizdedir. Camilerimizin listesini diyanet işleri bakanlığımız TOKİ ye bildirmiş. O konuda bizde tekrar bunu talep ettik." şeklinde konuştu.
Öte yandan 29 Aralık ta Mekke`nin fethi konulu bir konferanslarının olacağını belirterek buna da tüm vatandaşları davet etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir