• DOLAR 32.536
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2489.376
  • ...
SON DAKİKA
"Genç Hatipler" yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam-hatipler arası "Genç Hatipler Minberde" hutbe yarışması düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) yerleşesindeki Memduh Eren Camii’nde düzenlenen yarışmaya 8 imam hatip öğrencisi katıldı.

Yarışmanın kuralları hakkında bilgi veren Bitlis İl Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Elmas, yarışmaya katılacak öğrencilere ve değerlendirmeyi yapacak olan jüri üyelerine başarılar diledi.

Elmas, "İmam hatip nesilleri bizim hayat damarımızdır. Personelimizin yüzde 99’unu biz imam hatip neslinden alıyoruz.  Bu çerçevede müftülükler olarak imam hatip okullarıyla paydaşlık olarak çalışmaya azami gayret gösteriyoruz. Onlar da bu gibi yarışmalarda, önemli gün ve gecelerde bizim ile iletişim halindedirler. İnşallah bu kıymetli öğrencilerimizin her biri ileride iyi bir hatip, bir vaiz, iyi bir imam hatip, iyi bir müezzin kayyım, kendisini Kur’an'a adayan iyi bir Kur’an kursu hocası, daha üst düzeyde bir görevde bulunmalarını temenni ediyorum. Bu çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışmada 8 imam hatip öğrencisi dereceye girmek için minberde hünerlerini sergiledi. Ezberden okunan hutbeler, kıraat ve ses tonları katılımcılar tarafından takdir topladı.

Jüri üyelerinin huzurunda yapılan hutbe okuma yarışmasının ardından Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. Emin Ayte 95,75 puanla birinci olurken, ikinciliği 92.25 puanla Bitlis İhlasiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Yeşilyurt, üçüncülüğü ise 90,25 puanla Tatvan Şehit M. Ali Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Sefa Güzeluçar aldı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, hutbe yarışmasının birincisi M. Emin Ayte, Memduh Eren Camii’nde Cuma namazını irad etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir