• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Viranşehir'de örnek uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşların katıldığı etkinlikte, sabah namazından önce Cami imamı Ayhan Yıldız, Yasin-i Şerif okudu.

Kılınan sabah namazın ardından cami cemaatine çorba ikramıyla son bulan etkinlikte, kısa bir konuşma yapan İlçe Müftü Vekili Şehmus Aslan, şunları söyledi:

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatılan 'Camiyi Seviyoruz Namazda Buluşuyoruz' kapsamında Viranşehir İlçe Müftülüğü olarak sabah namazı buluşmalarını 20 Aralık 2019 tarihinde merkez Kışla Camii'nde başlattık. Sabah namazı çok faziletli bir namazdır. Bu konu ile ilgili Peygamber efendimizin de birçok hadisler söylemiştir. Bunlardan bir kaçını zikredelim; 'Sabah namazını kılan Allah’ın himayesinde ve kurumasındadır.' Başka bir hadiste ise şöyle buyurmaktadır. 'Gecenin ve gündüzün melekleri sabah namazında hazır bulunurlar.

Aslan, "Gerek İsra suresindeki ayette, gerekse Hazreti Peygamber'in hadislerindeki mükafatı cemaatimize anlatmak ve bu konuda cami merkezli bir toplum modeli oluşturmak için Viranşehir ilçemizde sabah namazı buluşmalarına başladık. Bu kapsamda etkinliklerimiz her Cuma günü bir camide olacaktır." dedi. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir