• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Adanalı Öğrencilere Yönelik Kültür Gezisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde ÖSS ve SBS kursuna katılan öğrencilere yönelik kültür gezisi programları devam ediyor. Daha önce Kozan Dağılcak ve Kozan Kalesi Gezisi, Tarsus Eshabı Keyf gezileri düzenleyen Yüreğir Belediyesi, şimdi de 19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür Evi öğrencilerini Nevşehir, Ürgüp ve Göreme`ye gönderdi.

 

Yüreğir Kültürevleri çalışmaları hakkında açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, özellikle Yüreğir de kültürel çalışmalara çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek \"Bölgemiz de Yüreğir dışına çıkmayan birçok insanımız var. Maddi durumları ve aile yapılarından kaynaklanan sebeplerden dolayı bu insanlarımız evlerine hapsolmuş durumda. Önceki yıllarda başlattığımız maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize yönelik SBS kursları sayesinde birçok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Kültür Evlerimizin hizmete açılmasıyla bu kurslarımızın sayısını ve kursiyer sayısını artırdık. Şu anda kurslarımız devam ediyor. Özellikle öğrencilerimizin moral motivasyonunu artırmak amacıyla tarihi ve turistik bölgelere geziler düzenliyoruz. Bu insanlarımıza yönelik olarak düzenlediğimiz bu gezilerle onların farklı yerleri görmelerini sağlıyoruz.\"dedi.

 

Kültür Evlerinde öncelikli hedefin kadınlar ve çocuklar olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan \"Biz hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz. Yüreğir`in değişik mahallelerine yaptığımız Kültür Evleri ile o bölgede oturan her kesimdeki insanımıza hizmet veriyoruz. Kadınlarımıza yönelik eğitim seminerleri, gençlerimize yönelik meslek kursları ve öğrencilerimize yönelik çok değişik kurslarla vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Kalkınma Bakanlığı, Adana Valiliği İşbirliği ile Adana da uygulanacak 44 projenin 10 tanesi Yüreğir de Kültür Evlerimiz de uygulanacak. Bu projelerden birçok insanımız faydalanacak. Eğer mekânlarınız olursa her türlü etkinlik ve çalışma yapabiliyorsunuz.\" şeklinde konuştu.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir