• DOLAR 32.584
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2429.61
  • ...
Aranan 66 şüpheli asayiş denetimlerinde yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 47 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretinden, 13 şüpheliye hırsızlıktan, 93 şüpheliye de Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılırken, aranan 66 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, 53.89 gram esrar, 22.01 gram metamfetamin, 18.68 gram eroin, 11.28 gram bonzai, 2.83 gram jameika, 41 adet uyuşturucu hap, bir adet hassas terazi, 5 adet ruhsatsız tabanca, 16 adet fişek, 4 adet kurusıkı silah, 10 adet kurusukı fişeği, 2 adet çalıntı araç, bir adet hacizli motosiklet, 4 adet hacizli araç, bir adet çalıntı motosiklet, bir adet çalıntı cep telefonu, 4 adet kapsam dışı bıçak, 9 adet boş kovan ve bir adet çalıntı teyp ele geçirildi.

Gasp şüphelisi yakalandı

Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesinde bir bayanı darp ederek 5 bin TL’sini gasp eden şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu şüphelinin C.D. isimli şüpheli olduğu belirlendi.

Adresi belirlenen şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hırsızlık şüphelileri yakalandı

Şahinbey ilçesinin Fidanlık Mahallesi’nde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik başlatılan yapılan çalışmalar kapsamında, mahallede meydana gelen hırsızlık şüphelisinin M.A. isimli şüpheli olduğu belirlendi.

Düzenlenen operasyonla yakalanmak istenen şüpheli, polisi görünce kaçmaya başladı. Şüpheli kısa süren kovalamaca sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şüphelinin emniyette yapılan sorgusunda araçtan ve evden hırsızlık suçlarından arandığı tespit edildi. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şehitkamil ilçesi Özgürlük ve Mücahitler mahallelerinde çalınan 2 motosikletin bulunması, şüpheli ve şüphelilerinin yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında her 2 motosikleti çalan İ.B. isimli şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin yapılan incelemelerinde 4 ayrı suçtan arandığı tespit edildi.

Uyuşturucu ile yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı

Şahinbey ilçesi Hoşgör Mahallesinde yapılan uygulamalarda, durumundan şüphelenilerek durdurulan  bir ticari araçta yapılan aramada, 26.63 gram esrar, 2,55 gram metamfetamin, 2,53 gram jamaika ve bir adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Piyasaya sahte para sürmek isteyen şüpheli yakalandı

Şehitkamil ilçesinin Emek Mahallesinde de esnafa sahte dolar vermeye çalışan bir şüpheli, Güvenevler Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek parkı içinde yakalandı. Şüphelinin yapılan üst aramasında ise bin 700 sahte dolar ve 5 bin 320 TL ele geçirilen şüphelinin, piyasaya 200 dolar sürdüğü tespit edildi. Şüpheli gözaltına alındı.

3 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Şehitkamil ilçesi Sanayi Mahallesinde bir TIR garajı yanındaki boş alanda yapılan aramada, 3 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, bir şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen şüphelinin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Yine Şehitkamil ilçesinin Sanayi Mahallesinde şüphe üzerine durdurulan bir şüpheli 500 paket gümrük kaçağı sigara ile yakalandı. Şüpheli gözaltına alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir