• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
`Devlet Bizi Şekillendirmekten Vazgeçmelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi, Batman Kültür İlköğretim Okulu önünde saat 13.30`da "Başörtüsüne özgürlük ve erkek öğretmenlere kıyafet serbestliği" için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Özgür Eğitim-Sen üyeleri katıldı.
 
Basın açıklamasını Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer okudu. Sevinçer, Devletin inançları, tercihleri ve kişilikleri yok saydığını belirterek öğretmenlere ve öğrencilere kılık kıyafet zorunluluğun dayatılmasını boykot ettiklerini söyledi.
 
Eğitimde ideolojik dayatmaları kabul etmediklerini belirten Sevinçer, başörtüsü konusunda kararlılıkla özgürlük taleplerini her zaman yüksekte tuttuklarını vurguladı.
 
Sevinçer, "Bizler memuruz ancak devlet tarafından bedenlerine kadar şekillendirilip biçimlendirilebilen köleler değiliz. Başkasının biçimlendireceği eşyalar hiç değiliz. Öğrencilere dayatılan tek tip kıyafete çocukların estetik geliştirme yönlerini, karar verme, beğenme, kendisi için tercihte bulunma becerilerini geliştirmesine engel olduğu ve acımasız bir itaat kültürünü enjekte etmesi nedeniyle karşı çıktık ve gündemde tuttuk. Bu konuda son düzenleme kısmi bir rahatlama getirdi. Ancak var olan zihniyetin esnemesi anlamından başka bir değeri olmayan bu esneklikle yetinecek değiliz. Devletten inançlarımıza, onları yaşama arzumuza ve bedenlerimiz üzerinde en iyi kararı ailenin ve bireyin kendinin verebileceği gerçeğine saygı duymasını ve bizleri şekillendirmeye çalışmaktan vazgeçmesini istiyoruz" dedi.
 
Okulların bireyin kendi kendini geliştirmesinin; elinin, dilinin ve yüreğinin özgürleşeceği mekânlar olmasını isteyen Sevinçer, "Elbette ki okulun temel unsurlarından olan öğretmenlerin özgürleşmesini "özgür okul" için temel şart olarak görüyoruz. Bu sebeple öğretmenler için de kıyafet özgürlüğü istiyoruz. Erkek öğretmenlere Kıyafet serbestliği istiyoruz. Artık ceket ve kravat üniformasını giymek istemiyoruz. Başörtülü öğretmenlere ve öğrencilere saygı istiyoruz. İnanç özgürlüğü istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Başörtülü öğretmen ve öğrencilere, erkek öğretmenlere üniforma yasağının dayatılmasını protesto etmek amacıyla "Başörtüsüne özgürlük ve erkek öğretmenlere kıyafet serbestliği" için Özgür Eğitim-Sen olarak okullara kravat ve ceket takmayarak göreve gideceklerini söylediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir