• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Uluslararası Siber Kalkan 2019 Tatbikatı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen Uluslararası Siber Kalkan 2019 Tatbikatı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yerli ve milli kavramlarının çok değerli olduğuna işaret ederek, "Bakanlık olarak sektör paydaşlarını da işin içine dahil ederek, teknolojiyi mümkün olan en yüksek ölçüde yerli ve milli imkanlarla üreten ülkelerden biri olma yolundayız. Katma değeri yüksek, yenilikçi çalışmalar yürütüyoruz." ifadesini kullandı.

"ALTYAPILAR DAHA FAZLA HEDEF OLMAYA BAŞLADI"

Turhan, nesnelerin interneti, büyük veri ve yapay zeka gibi kavramların insan hayatında daha fazla yer edindiğini belirterek, giderek daha fazla bilgi ve iletişim teknolojilerine bağlı hale gelen altyapıların siber saldırganların daha fazla hedefi olduğunu söyledi. Bugün ülkeler, kurumlar ve kişilere, farklı yöntemler kullanılarak, çok sayıda siber saldırı yapıldığına dikkati çeken Turhan, kişisel verilerin ele geçirilmeye çalışıldığını, kişisel ve kurumsal bilgisayarlar ile sistemlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade etti. Siber saldırganların, siber uzayda günden güne daha karmaşık, etki seviyesi artan küresel ölçekli faaliyetler yürüttüğünü anlatan Turhan, "Bu durum bireylerin, kurumların, hatta aynı anda birden fazla ülkenin etkilenmesine neden oluyor. Bu bakımdan siber güvenlik konusunun ciddiye alınması gerekiyor. Aynı zamanda siber güvenlikte oluşabilecek güvenlik zaafını saldırganların gözüyle görmeye çalışıp önceden tedbir almak çok büyük önem taşıyor." diye konuştu.

SİBER GÜVENLİK TATBİKATI

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası 5 siber güvenlik tatbikatı düzenlendiğini belirten Turhan, Uluslararası Siber Kalkan 2019 Tatbikatı'nın, olay müdahale kabiliyetlerinin ve hazırlık seviyelerinin artırılması, siber risklerin ve etkilerinin ortak anlayışla ele alınması ve siber tehditlerin azaltılması adına önemli olduğunu kaydetti. Artık bilgi ve iletişim çağında yaşandığını dile getiren Turhan, insanların hayatını kolaylaştırmak, zamanı daha iyi değerlendirmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini sunmaya devam ettiklerini bildirdi. Bakan Turhan, saldırı ve savunma ekiplerinin yer aldığı tatbikata katılan ülkelerin, bu konudaki kabiliyetlerini geliştireceklerini ve gerçek hayatta yaşanacak tehditlere karşı ekiplerin yetiştirileceğini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir