• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
İzmir`de Barkodlu Sokak Levhası Dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Adres karmaşasına son vermek amacıyla kentteki 500 bin adet kapı numarası değiştirildi. İzmir`deki yaklaşık 1 milyon kapı numarasının yarısını Türkiye`de ilk kez uygulanan projeyle değiştiren Büyükşehir Belediyesi, akıllı barkod sistemiyle binalara ilişkin tüm bilgileri bir araya toplamayı hedefliyor.


Coğrafi Adres Bilgi Sistemi ve Ulusal Adres Veri Tabanı`nın eşleştirme çalışmaları sürerken, etap etap ihale edilen çalışma kapsamında 2011 yılında eşleşmesi tamamlanan yaklaşık 100 bin adet, 2012 yılında ise 400 bin adet olmak üzere toplam 500 bin adet dış kapı numarası levhası üretilerek monte edildi. Böylece Aliağa, Bayındır, Balçova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Konak, Karşıyaka, Narlıdere ve Selçuk ilçelerinin tamamında dış kapı numarası levhaları değiştirilmiş oldu. Bornova, Menderes, Menemen, Kemalpaşa, Seferihisar, Torbalı, Urla ilçelerindeki yaklaşık 500 bin adet dış kapı numarası levhalarının üretim ve montajı ise 2013 yılında tamamlanacak. Dış kapı numaralarının barkodlanması çalışmaları, kapı levhalarının tamamının montajından sonra \"etiketleme\" şeklinde gerçekleştirilecek.


Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile entegre olacak barkod sisteminden sadece Büyükşehir Belediyesi değil, diğer kamu kuruluşları da yararlanabilecek. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir