• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarihi eser operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Kurtalan ilçesi Gökdoğan köyüne bağlı Yunuslar mezrasında tarihi eser bulmak için izinsiz arama ve kazı faaliyeti yapan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 143 sikke ile çeşitli şekillerde tarihi eser ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Siirt ili Kurtalan ilçesi Gökdoğan köyünde ikamet eden İ.K. ve Gökdoğan köyüne bağlı Yunuslar mezrasında ikamet eden A.D. isimli şahısların haksız kazanç elde etmek maksadıyla Kurtalan ilçesi Gökdoğan köyü ve Yunuslar mezrası çevresinde bulunan sit alanlarında ellerinde bulunan dedektörle tarihi eser bulmak için izinsiz arama ve kazı faaliyeti yürüttükleri, şüphelilerin ellerinde çeşitli tarihi eserler bulunduğu ve ellerinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında oldukları bilgisi alınan şüphelilerin ev, eklenti ve araçlarında yapılan aramalarda, 143 sikke, 32 tarihi eser niteliği taşıyan metal obje, 5 yüzük, 2 kolye ucu, çömlek, dedektör ve 2 cep telefonu bulunduğu, konu ile ilgili olarak Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş olup olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Gözaltına alınan İ.K. ve A.D isimli şüpheli şahısların jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. (Murat Orhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir