• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Mesut Özil, Doğu Perinçek  ve Çin Ergen Cumhuriyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Aslında tüm batıl ideolojilerin arka kapısı karanlığa çıkar; ama onlar Firavun kavminin illüzyonist sihirbazları gibi hep güneşten, aydınlıktan bahsettikleri için insanlar gidip görmedikleri o ülkeleri yeryüzü cenneti zanneder.

1989’a kadar bir “Demirperde ülkesi” olan SSCB’ye övülen övgülerin haddi hesabı yoktu. Sosyalistlerin propagandaları ile milyonlarca beyin çürütüldü. Sosyalist rejimin çürük bir sistem olduğu SSCB yıkıldıktan sonra kısmen anlaşılsa da o döneme öykünen kart Marksistlerin uykudan uyanacağı yok!

Sosyalizm Rusya’da yıkılınca kendilerine yeni bir ütopik ülke seçtiler. Çin Hal(t)k Cumhuriyeti. Bulundukları her ortamda Çin’i övdüler. İşin ilginç tarafı Çin propagandası yapanların bir de ulusalcı kesilmeleri. Misal Doğu Perinçek.

Acaba ulusalcı Mao’cular şimdi ne halde… Konuyu ana eksenine getiriyorum şimdi.

Konu Mesut Özil ve yükselen Çin faşizmi.

Ne yapmıştı Özil!

Doğu Türkistan’daki Müslümanlara sahip çıkalım diye paylaşımda bulunmuştu.

Sonrasında peki ne oldu biliyor musunuz?

Ergenliği tuttu koca devletin.

Çin devlet televizyonu Mesut'un oynadığı Arsenal'in Manchester'ı konuk ettiği maçı yayından kaldırdı.

Evet evet, trip yaptı koca devlet!

Sonra bu yaptığım küçük bir tripti daha büyüğünü yapabilirim dercesine bir karar aldı: Mesut Özil'in, (2020’de piyasaya sürülecek olanı dahil) PES oyunlarının Çin sürümlerinden çıkarılacağını duyurdu.

Yani Çin’de cep telefonundan bir futbol oyunu oynamak isteseniz ve Arsenal’i tutsanız kadroda Mesut Özil olmayınca şaşırmayın. Zira Çin, Mesut’u kadro dışı bırakmış!

Çin Ergen Cumhuriyetinin Mesut Özil’e uyguladığı bu politika bile aslında nasıl bir asimilasyonist/faşist bir rejimle karşı karşıya olunduğunu gösteriyor.

Bu arada hem ulusalcılık hem Maoculuk yapan Doğu Perinçek bu konuda bir açıklama yapmayacak mı?

Sabah akşam Çin Doğu Türkistan’a asla ve kat’a zulmetmemektedir diyen Perinçek ve taifesi Mesut Özil olayında nerede durur acaba?

Bu haberler de ilginizi çekebilir