• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Mahallemizin eksiklikler giderilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

10 bin nüfusu, 6 bin 50 seçmeni bulunan Kayalık Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Binici, mahallelerinde taziye evi ve sosyal tesise olan ihtiyaçlarının giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Mahallerinin kenar bir mahalle olduğunu dile getiren Muhtar Binici, "Kayalık Mahallesi kenar bir mahalle ve eski bir yerleşim yeridir. Bundan dolayı altyapısı çok da elverişli değildir. Mahallemizde sosyal tesis eksikliği bulunmaktadır. Şu anda mevcut sağlık ocağımızın kendisine ait bir binası yoktur." dedi.

"Taziye evi istiyoruz"

Mahallede bulunan taziye evinin ihtiyacı karşılamadığından kullanıma kapalı olduğunu söyleyen Binici, "Mevcut taziye evimizin bayanlara ait bölümü bulunmadığından 4 senedir taziye evimiz kapalı durumdadır. Bu eksikliklerimizin giderilmesi için belediye ile istişare içerisindeyiz. Ayrıca mahallemizin spor tesisi eksikliğinin giderilmesini ve elektrik tellerinin yer altına alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mahalledeki park sıkıntısının giderilmesini istiyoruz"

Mahallede bulunan 3 çocuk parkının ihtiyacı karşılayacak durumda olmadığını ve güvenlik sorunun olduğunu ifade eden Binici, "Mahallemizde park sıkıntısı vardır. Mahallemizde bulunan 3 çocuk parkımızın içerisinde çocuk oyun grupları yoktur. Bu sıkıntının da giderilmesini talep etmekteyiz. 30 Ağustos Caddesi üzerinde bulunan parkımızda birkaç tane spor aleti takılmış, bunların da birçoğu kırılmış, onları da söktük zira paslanmışlardı. 2020'de yapılacak olan ihaleyi bekliyoruz, gerekenin yapılacağını inanıyorum. Parklar içerisinde özellikle geceleri gençlerin çevrede bulunan fırıncılara ait odunları getirip orada yakması mahallemiz için sıkıntı oluşturmaktadır. Bu durumu Emniyet Müdürü ile yapmış olduğumuz toplantıda dile getirdik. Gece bekçilerinin mahalle muhtarları ile diyalog içerisinde olmasını talep ettik. Parklarda ve mahallede güvenlik kameralarının olması güzel olacaktır." şeklinde konuştu.

"Çıkmaz sokakların caddelerle bağlantısının sağlanmasını istiyoruz"

Mahallede bulunan bazı sokakların caddelerle bağlantısının olmadığını dile getiren Binici, "Mahallemizde bazı sokaklarımız çıkmaz sokaktır, o çıkmaz sokaklarımızın da bir an önce yapılmasını ve caddelerle bağlantısının sağlanmasını istiyoruz. Mahallemizde 'Karadağ dibi' dediğimiz yerde kalan alanın kentsel dönüşüme alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"Duraklara kapalı kabin istiyoruz"

Otobüs duraklarının yeterli olmadığını, mevcut durakların da etrafının açık olması nedeniyle özellikle yağışlı havalarda sıkıntı yaşadıklarını belirten Binici, "Mahallemizden geçen minibüs hatlarının bulunduğu duraklarda kabin bulunmamaktadır. Özellikle kış günlerinde vatandaşlarımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bundan dolayı Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızdan bu konudaki sıkıntının giderilmesini talep etmekteyiz." dedi.

"Mahallemizdeki parklarda sıkıntılarımız var"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Zeki Kına, mahallelerinde bazı sorunların olduğunu ve bu sorunların giderilmesi için yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istediklerini ifade ederek, "Mahallemizin Bazı sıkıntıları vardır. Bu konudaki sıkıntılarımızın giderilmesini Sayın Valimizden ve Belediye Başkanımızdan talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Mahallemizde taziye evimiz yoktur." diyen Kına şöyle devam etti:

"Belediyenin mahallemize taziye evi yapmasını istiyoruz. Buradaki mahalle sakinleri taziyeler için başka mahalleye gitmek zorunda kalıyor. Mahallemizdeki sağlık ocağı iki oda içerisinde hizmet veriyor. Büyük bir mahalleyiz. Bu noktada Sağlık Müdürümüzün bize yardımcı olmasını talep ediyoruz. Güzel ve geniş bir yerde bir sağlık ocağı istiyoruz. Hem oradaki çalışanlar için hem de bizim için daha iyi olacaktır." dedi.

Mahallelerinde bulunan parkların daha kullanışlı hale gelmesini beklediklerini belirten Kına, "Mahallemizdeki parklarda de sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımızın giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Mahallemizde iki tane büyük okul var. Bu okullar için gece ışıklandırması ve kamera sisteminin kurulmasını talep ediyoruz. Duraklarımızda kabin olmadığı için yağmurlu ve sıcak havalarda halkımız çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntının da giderilmesini istiyoruz. Mahalleli olarak taleplerimizin yerine gelmesi için Sayın Valimizin muhtarlarımızı 15 günde veya ayda bir toplayarak onlarla toplantı yapmasını, bu sorunlarımıza acil çözüm bulmalarını talep diyoruz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir