• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Öğrenciler sokak hayvanları için elleriyle yuva yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Havaların soğumasıyla birlikte sokak hayvanlarının yuvasının olmamasını kendilerine dert eden ve başlattıkları "Fevzi Çakma Örnek Olsun Hayvanlara Yuva Olsun" sosyal sorumluluk projesiyle kollarını sıvayan öğrenciler, anne, baba ve öğretmenlerinin yardımıyla kedi, köpek ve kuşlar için yuva yaptı.

"Eğitimde önemli olan çocuğun kalbine ne koyduğunuzdur"

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Fevzi Çakmak Örnek Olsun Hayvanlara Yuva Olsun" adlı bir sergi açtıklarını ifade eden Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Murat Kalkan, "Bu sergideki amaç, hayvan sevgisini çocukların kalplerine yerleştirmekti. Tabi biliyorsunuz eğitimde önemli olan çocuğun kalbine ne koyduğunuzdur. Bizim de amacımız hem öğrencilerimizin hem de bu sergiyi gezecek olan vatandaşların kalplerine hayvan sevgisi ve merhametini yerleştirmek. Bu nedenle öğrencilerimiz, 400'ün üzerinde kuş ve kedi evi yaptılar ve şu anda bu sergi, Siirt halkı için sergileniyor." dedi.

 

"Bir serçeyi haksız yere öldürenin hesabı ahirette sorulacaktır"

Yapılan kuş evlerini Güres Caddesi boyunca belirli aralıklarla koyacaklarını ve isteyen kurumlara da satış ve kar gütmeden hediye edeceklerini ifade eden Kalkan, hayvan sevgisinin kültür ve inancımızda büyük bir öneme sahip olduğunu şu sözleriyle ifade etti:

Bu şekilde bizler Siirt'te bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Kedi sevgisi denilince ilk aklıma gelen Ebû Hureyre'dir (radıyallahü anh). Bizim inancımız ve kültürümüzde hayvan sevgisinin yeri vardır. Osmanlı tarihine baktığımızda, hayvanlara eziyet verenlerin cezaya çarpıtıldığını biliyoruz. Halife Abdülaziz döneminde, Halife'nin, tüm valilere; 'Atlara ağır gemler vurdurmayın, ağır yük yüklemeyin, boş yere koşturmayın.' şeklinde mektuplar gönderdiğini görmekteyiz. Peygamber Efendimizin, 'Bir serçeyi haksız yere öldürenin hesabı ahirette sorulacaktır.' Yine Peygamber Efendimizin, 'Asla serçelerin yuvalarını bozmayın, yumurtalarını almayın hatta yuvalarını bile karıştırmayın.' dediğini biliyoruz. Hayvan kültürünün hem kültürümüzde hem de inancımızda yeri çok büyüktür. İnşallah bu sergiyle hem öğrencelerimize hem de Siirt halkına bu farkındalığı hatırlatmış oluruz.

"Peygamber Efendimizin de kedileri çok sevdiğini biliyorum"

Sosyal sorumluluk projesini yaptıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen öğrencilerden Tuba Nur Demirel, "Çünkü ben, hayvan sever bir insanım. Özellikle kedileri çok seviyorum hatta ben sergi bittiğinde birkaç tane kediyi evime almayı düşünüyorum. Bu yuvaları mahalleme koyacağım, oraya bir sürü kedi gelecek ve ben, onlara mama alacağım. Bu projeye destek veren hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin de evinde kedi beslediğini ve kedileri çok sevdiğini biliyorum. Siz de çok sevin. Sakın öldürmeyin hayvanları, çünkü onlar çok tatlı." ifadelerini kullandı.

Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Murat Kalkan ve öğrenciler, sergi bittikten sonra yapılan barınakları okulda ve okulun bulunduğu mahallede, belirli alanlara yerleştireceklerini söyledi. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir