• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
TSK İç Hizmet Kanunu Değişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK İç Hizmet Kanunu "darbelere zemin hazırladığı gerekçesiyle" değişecek. Bozdağ, komutanların ettiği yemindeki "laik rejime ve Atatürk ilkelerine bağlılık" ifadelerinin çıkarılacağını da açıkladı.

Devlet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilerin Ankara temsilcileri ile Viyana ziyareti dönüşünde yaptığı görüşmede, başta TSK İç Hizmetler Kanunu’nun 35. maddesi olmak üzere darbelere gerekçe gösterilen mevzuat değişikliğine ilişkin çalışmanın sürdüğünü vurgularken, 35. maddenin kaldırılmayıp değiştirileceğini söyledi. Bu çerçevede asker yemininin de değişeceğini açıklayan Bozdağ, “Asker kişilerin yeminlerine ilişkin metinlerin içinde de 35. maddedeki ifade aynen geçiyor” dedi.

Viyana’da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Bozdağ’ın mesajları şöyle:

ASKER YEMİNİ DE DEĞİŞİYOR

"35. maddenin kaldırılması söz konusu değil. Demokrasi dışı yaklaşımlara bahane gösterilen kısımlarının çıkarılması, değiştirilmesi gündemde. Bu bir maddeden ibaret değil, 5-6 maddede var. Yemin dahil başka maddelerin içinde de var. Asker kişilerin yeminlerine ilişkin metinlerin içinde de 35. maddedeki ifade aynen geçiyor, onlar da değişecek."

ATALAY: KONGREDE SÖZÜMÜZ VARDI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da TSK İç Hizmet Kanunu`nun değişip değişmeyeceğine ilişkin soru üzerine şu cevabı verdi:

``Kongremizde söylediğimiz ve bizim 2023 hedeflerimiz içinde olan şeyler. Yani Türkiye inşallah sivilleşme, demokratikleşme sürecini devam ettirecek. Bu sadece bir yasa falan değil, genel manada biz mevzuatımızı 10 yıldır ayıklıyoruz. Mevzuatımızda Anayasa`dan başlayarak büyük değişiklikler yaptık. Daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakkı, daha fazla sivilleşme, siyasetin daha fazla etkili olması, siyasetin üzerindeki vesayetin daha fazla kaldırılması, millet iradesinin belirleyici olması hedeflerimiz bunlar. 30 Eylül`deki büyük kongremizde 2023 vizyonu diye bir kitapçık hazırladık. Onun içinden arkadaşlarımız maddeleştirdi. Bu süreci Türkiye devam ettirmek durumundadır. Biz AK Parti hükümetleri olarak kendimize bu vizyonu koyduk ve 10 yılda bu konuda çok büyük mesafeler alındı. Bundan sonra da reformcu bir hükümet kimliğimiz sürecek ve bunları zamanı geldiğinde adım adım gerçekleştireceğiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberin tüm hakları Dünya Bülteni`ne aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir