• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
​"ABD'nin üsleri kapatılmadığı sürece darbeler bitmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de kurulduğu 1950'lerden bu yana ciddi tartışmalara neden olan İncirlik Hava Üssü, bu kez ABD Kongresi'nden geçen kararlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla bir kez daha gündeme geldi.

15 Temmuz darbe girişiminin arkasında emperyalist ABD'nin olduğunun bilinmesine rağmen üslerin kaldırılmamasına tepki gösteren Siirtli vatandaşlar, Türkiye’deki üsler kapatılmadığı sürece darbelerin bitmeyeceğine dikkat çektiler.

15 Temmuz'a açık destek veren ABD'nin sonraki süreçte de PKK ve FETÖ'yü her şeklide sahiplenmesi 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İncirlik'in aktif olarak kullanılmasından ve uçaklara yakıt desteği sağlayan tanker uçakların İncirlik'ten kalkmasından büyük rahatsızlık duyan vatandaşlar, ABD’nin Türkiye’nin dostu olmadığına dikkat çekiyor.

Adana'daki İncirlik ve Malatya'daki Kürecik üsleri başta olmak üzere ABD'nin Türkiye'deki üslerinin bir an öce kapatılmasını istediklerini belirten Fahrettin Dayan, Türkiye'nin bu konuda çok geç kaldığını belirtti.

"Cumhurbaşkanı söylediklerini yerine getirmez ise gücünü kaybeder"

Dayan, "Biz vatandaşların en çok istediği şey Amerika’nın İncirlik çıkarılmasıdır. Amerika’nın ne işi var bizim ülkemizde? Biz diyoruz ya Avrupa adaletli, Avrupa kendi medeniyetini bizim içimize koymuş Avrupa bizim içimizden çıkmakta istemiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üsler konusunda dediğini yapmasını bekliyoruz. Amerika 15 Temmuz’daki darbenin arkasındaydı, darbeyi de desteklediklerini açıkladılar. Buradan bir ders çıkarmıyorsak, hala müttefikimiz diyorsak ve hala bizim dostumuz diyorsak vallahi artık diyecek bir şeyimiz yok. Üsler kapatılmadığı sürece Türkiye’de birlik beraberlik kalmayacak. Çünkü Türkiye kendi liderine güvenerek darbe gecesi sokaklara indi. Toplumsal beklentilerimizin olduğu dönemde Cumhurbaşkanı söylediklerini yerine getirmez ise gücünü kaybeder ve bir daha toplumun güvenini kazanamaz." dedi.

"Amerika’nın girdiği yerlerde kan ve gözyaşı vardır." diyen Dayan, daha sonra şöyle konuştu: "Dedikleri medeniyet kendileri için var. Şu ana kadar İslam için hiçbir kural tanımamıştır. İslam ülkelerinde kan dökülmüş ve dökülmeye devam edecek. İncirlik Üssü kapatılmazsa bunun sonu çok daha berbat olur. Sıra Türkiye’ye de gelecek, zaten bunu dile getiriyorlardı. Sırayla Afganistan, Irak, Suriye Türküye ve İran’dır. Bunun projesini çizmiş ve uygulamaya koymuştur. Elinden geldiği zaman yapacaktır."

 

"Üslerin kapatılması noktasında Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz"

Türkiye’nin başını ağrıtma adına Avrupa ve Amerika meclislerinde Türkiye’yi zora düşürme adına bu tür şeylerin ısıtılıp gündeme getirildiğine dikkat çeken Eğitim Destek Platformu Siirt İl Koordinatörü ve Siirt Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, üslerin kapatılması noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklediğini söyledi.

Tarihçilerin belgeleri ile ortaya koyması ve bilim adamlarının cevap vermesi gereken bir konuyu politize ederek sürekli gündeme getirdiklerini ifade eden Altunç, "Malum olduğu üzere Amerika’da bir seçim var orada da bir politika üretiliyor ermeni lobisine bir mesaj verilmek isteniyor. Onların oylarını alabilme adına. Bu tür şeyleri Fransa’da, İngiltere’de görüyoruz. Temcit pilavı gibi pişirip tekrar gündeme getiriyorlar ama hakikat ortada. Ermeni mezalimini yaşayan bizim Güneydoğu Doğu Anadolu insanımızdır. Sonradan yapılan kazılarda toplu mezarlar ortaya çıkmıştır. Taşnak örgütlerinin toplu katliam yaptıkları ortaya çıktı. Bunu Azerbaycan’da görüyoruz. Kim kimi boğazlamış orada bellidir ama sürekli bunların bir aslı astarı yoktur. Defalarca Cumhurbaşkanımız 'buyurun gelin arşivlerimiz ortada, bilim adamlarınızla gelin bunu ispat edin. Hakikati ortaya koyun' diyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz, hakikati ortaya koyuyor. Bu zulmü yaşayan maalesef Türk insanı olmuştur." şeklinde konuştu.

"Bir FETÖ olayı daha yaşanmadan Amerika bu topraklardan çıkarılmalı"

Yaşanan savaş ve çatışmaların sebebinin ABD ve üsleri olduğuna işaret eden Veysel Galipoğlu, FETÖ ve benzeri olayların Türkiye’de yaşanmaması için emperyalist ABD’nin topraklarımızdan çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Galipoğlu, "İncirlik Üssü'nün açılması bile hata, burası Türkiye toprakları. Amerika’nın girdiği yerlerde neler olduğu belli özellikle Orta Doğu'da uyguladığı politika, iç savaş, kargaşaları bilmeyen yoktur. Bu yüzden üslerin en başta açılması hataydı. Ben üslerin kapatılmasını doğru buluyorum. Irak’ta, Suriye’de uyguladığı politikalar ortada ABD petrol rezervleri için Orta Doğuda üsler kuruyor. Irak ve Suriye’de olduğu gibi Türkiye’yi de sömürge altına alabilir, bunun bir güvencesi yok. Yarın öbür gün Amerika ile ilgili bir sorun olduğundan siyasiler çıkıp diyecek ki biz kandırıldık, hata yaptık. Bir FETÖ olayı daha yaşanmaması için Amerika’nın bu topraklardan bir an önce çıkması gerekiyor. Çünkü binlerce insanın kanı döküldü bu topraklara." ifadelerini kullandı.

"Amerika madem bizim dostumuz Fetullah Gülen’i niye teslim etmiyor"

Amerika’ya müttefikimiz olarak bakıldığını ve bir NATO üyesi olduğumuz için de ABD’nin de bir dost olarak tanıtıldığını ifade eden

ABD’nin dost olmadığını amacının bölge ülkelerinin kaynakları sömürmek ve çıkarlarını korumak olduğuna dikkat çeken Galipoğlu, "Doğu’nun yöresel bir ekmeği vardı 'nane sele' bir sağa bir sola çevrilerek yapılır, Amerika’da böyle bir devlet. Çıkarı oldu mu bir sağa bir sola kaçabilir. Bu yüzden hiçbir şekilde bir güvenilmemesi gereken bir devlettir. Yarın öbür gün kaynaklar tükendiğinde ve bir dünya savaşı başladığında Amerika’nın ya da Rusya’nın tarafında olacağız. Çünkü ikisi hiçbir şekilde aynı tarafta olmaz. Ayrıca Amerika madem bizim dostumuz Fetullah Gülen’i niye Türkiye’ye teslim etmiyor? Bunu siyasiler ne için düşünmüyor? Bizim dostumuz olan bir ülke bizim baş düşmanımızı saklıyorsa demek ki bizim dostumuz değildir. Bu yüzde adamlar bu ülkede tamamıyla çıkar politikası uyguluyorlar, işleri bittiğin de ya da işlerine geldiğin de her türlü taraf değiştirirler." şeklinde konuştu.

"Türkiye’de darbelerin devamının gelmemesi için üslerin kaldırılması gerekiyor"

ABD üslerinin ülkeden kaldırılmasını isteyen Emrah Kıpçak, "ABD üslerinin Türkiye’de açılması başından beri hataydı. Amerika’nın politikası sonucunda ülkemizde çok kirli siyaset yöntemleri yürütülüyor bunun sonucunu da görüyoruz, insanlar ölüyor. Amerika üslerinin ülkemizden kaldırılmasını istiyorum. 15 Temmuz darbesi çok yakın bir zamanda oldu, Türkiye’deki üsler kaldırılmazsa bu darbelerin devamı gelecektir. FETÖ’yü bilmeyen bir sürü genç arkadaşlar vardı. FETÖ gibi terör örgütlerini bilmeden, hiçbir fikri olmadan onların cemaatlerine katılarak boşu boşuna hayatları mahvolurken aileleri de perişan oldu. ABD bu darbenin başındaydı. Bazıları 'biz FETÖ’nün farkında değildik ve bizler kandırıldık' dediler. O zaman bir daha bu tür olaylar yaşanmaması ve Türkiye’de darbelerin devamının gelmemesi için üslerin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Ülke olarak birlik ve beraberliği sağlarsak ABD üsleri kapatılabilir"

Amerika üslerinin kapatılması gerektiğini fakat Türkiye’nin buna gücünün yetmediği için ABD üslerini kapatamadığını ifade eden Melih Erdoğan, birlik ve beraberliği sağlamamız durumunda bunun gerçekleşebileceğini söyledi.

Amerika’ya karşı güç kullanamıyoruz. O güç bizde yok keşke kapatabilseydik. Çünkü her şeyin arkasında Amerika olduğu bir gerçektir. Başımıza ne geliyorsa ABD yüzünden geliyor. Yok, efendim 1915 olayları sanane 1915 olaylarından, 110 yıl geçti daha ne istiyorsun, Suriye’de, İran’da yaşanan olaylarda ABD’nin parmağı var. Ancak Müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olduklarında bu işi çözebilirler fakat ben bu gücü de Müslümanlarda bulamıyorum. Çünkü Müslümanlar korkarak cevap veriyorlar. Silah gücü de olmadığı için gerçekçi olursak üsleri kapatamayız, yoksa kapatılmalı hatta bir an önce kapatılmalı. Cumhurbaşkanımıza laf atıyorlar, bize laf atıyorlar, birliğimize beraberliğimize, dinimize her şeyi söylüyorlar. Biz burada tepkimizi nasıl verebiliriz? Keşke bende yüzlerine o tepkiyi verebilsem." dedi.

"Bütün İslam ülkelerinin Amerikan’ın sömürüsü altındadır"

Emperyalist güçlere karşı Müslümanların birlik olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Amerika FETÖ terör örgütünün arkasında. Fetullah Gülen oradadır, Amerika’nın gözetiminde yaşıyor, onu destekliyorlar. Kaç defa Cumhurbaşkanımız istedi vermediler. Demek ki gücümüz yok, bu manaya geliyor. Fetullah Gülen denen terörist şu anda oradadır. Bütün İslam ülkelerinin Irak, İran, Suriye, Yemen, Arabistan, Pakistan, Amerikan’ın sömürüsü altındadır. Nerede bir Müslüman’ın canı yansa hepimizin canı yanıyor. Olması gereken bu. Bunlara yardım etmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız bazı yerlere tabi ki destek veriyor ama bütün İslamiyet’e de bakacak gücümüz yok. Keşke Müslümanlar bir olsa. Orta Doğunun petrolü çok herkese yetiyor onların petrol gücü var. Keşke birlik ve beraber olup bütün Müslümanlara yardım etseler. Emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde olsalar bunun altından kalkabilirler." diye konuştu.

"İslam ülkelerinin birbirlerine destek vermeleri durumunda Amerika hiçbir şey yapamaz"

Dünyada Amerika birde israil’in güçleri tüm dünyaya yetiyormuş gibi gösterildiğine dikkat çeken Ali Aslan, alında bunu gerçeği yansıtmadığını İslam ülkelerinin birbirlerine destek vermeleri durumunda Amerika hiçbir şey yapamayacağını kaydetti

Aslan, "Biz de başımızı kefeden çıkaralım artık. Bütün İslam ülkeleri gözlerini kapatarak Amerika’ya bakıyor. Aman Amerika bize karışmasın derdindedirler. Biz böyle görüyoruz. Mesela Suudi Arabistan her şey onun elinde. Amerika Mısır’da darbe yaparak kendi adamına verdi. . Ona karşı çıktığı için Amerika Kaddafi’yi ortadan kaldırdı. Bize bunu yapamaz, biz tek yumruğuz. Allah’ın izniyle Türkiye’ye böyle yapamaz. Başka ülkelerde akıllansınlar. Türkiye’ye destek verip kardeşliğimizi kazansınlar. Biz bir olduğumuz zaman sadece Amerika değil bütün dünyanın gücü bize yetmez. Bu bir gerçektir. Şimdi de Amerika incirlik üssünü kapatsa bile umurumuzda değil ama incirlik üssü kapatılmalı.

"Bu askeri üsler olduğu sürece Türkiye’de darbe olacak"

Amerika’nın Türkiye’nin dostu olmadığını ifade eden Sedat Aydın, "15 Temmuz darbe girişiminde de yakıt ikmali İncirlik'ten yapıldı. Uçaklar oradan kalktı. Bence Cumhurbaşkanımız haklı. Amerika üsleri kapatılmalı. Bu üsler Türkiye’ye zarar veriyor. Amerika girdiği her ülkeye zarar vermekten başka bir şey yapmıyor. Arap baharını başlatan ülkelerin başında yer alıyor. Bütün orta doğuyu ele geçirme planı gibi bir şey.  Benzin yataklarını değerli, madenleri alan hep Amerika’dır. Amerika hep bizim için zarar. Amerika bir çıkarı olmadan hiç kimseye dost olarak yaklaşmaz hatta selam bile vermez. Bu üsler burada olduğu sürece Türkiye’de darbe olacak. Türkiye kalkınamayacak. Bu yüzden. Amerika üslerinin kapatılması gerekiyor." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir