• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
“Kantinler güvenilir ve sağlıklı mekânlar haline getirilmeli”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Türkiye’de 2 çocuğun ölümüne neden olan şırıngalı çikolatayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Okul kantinlerinin çocuklar için güvenilir ve sağlıklı mekânlar haline getirilmesi gerektiğini belirten Yalçın, ailelere de çağrıda bulundu.

Çocukların büyük çoğunluğunun yiyecek ihtiyaçlarını kantinlerden karşıladığını belirten Yalçın, “Son günlerde kamuoyunda şırıngalı çikolata olarak bilinen ve ucundaki küçük parçanın nefes borusuna kaçması sonucunda, iki çocuğumuzun vefatına yol açan çikolata ürünü gündemde yer almaktadır. Okula devam eden çocuklarımızın hemen hemen tamamı okul kantinlerinde alışveriş yapmakta, çoğunlukla da yiyecek ihtiyacını kantinlerden karşılamaktadır. Sağlıklı besinlerle beslenmesi gereken büyüme çağında olan çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenmeleri, gelecekteki yaşamları için hayati önemdedir. Oku kantinlerinde satılan yiyecek ve içeceklerin, Sağlık Bakanlığımızın öngördüğü mevzuata uygun olarak yeterli ve dengeli beslenmeyi esas alan nitelikte olması gerektiği şüphesizdir.” dedi.

“Gereken tedbirler alınmalıdır”

Çocukların sağlığını tehdit edecek yiyecek ve içeceklerin satışının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Çocuklarımızın sağlığını tehdit edecek, gelişimlerini bozacak, hastalıklara ve Allah muhafaza ölümlere yol açacak yiyecek ve içeceklerin okul kantinlerinde satılmasının önlenmesi, bu tür yiyecek ve içeceklere çocuklarımızın ulaşmasının önüne geçilmesine yönelik tedbirlerin alınması gerekiyor. Okullarımızda ve okul çevrelerindeki kantin, yemekhane, büfe, bakkal vb. gıda satışı yapılan tüm işletmelerin Milli Eğitim, Sağlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarca düzenli olarak kontrol edilmesi, çocuklarımızın sağlığını tehdit edecek yiyecek ve içeceklerin satışının engellenmesi, çocuklarımızın sağlıklı yiyeceklerle beslenmesine katkıda bulunulması, bu tür üzücü vakaların önüne geçilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklar kahvaltılarını evde yapmalı”

Açıklamasında ailelere de çağrıda bulunan Yalçın şunları söyledi. “Bu vesileyle şunu da belirtmekte yarar görüyoruz. Uzmanlar günün en önemli öğünü olarak kahvaltıyı işaret etmekte, evde kahvaltısını yapan çocukların güne daha zinde başladığını, okul başarısının daha iyi olduğunu, evdeki yiyeceklerin daha sağlıklı olduğunu ifade etmektedirler. Burada ailelerimize de çağrıda bulunmak istiyorum; okula devam çocuklarımızın kahvaltılarını evde yapmaları çağrısında bulunuyoruz.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir