• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
AGD Ceyhan`dan `Helal Kazanç` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Anadolu Gençlik Derneği Ceyhan Temsilciliği tarafından "Helal Kazanç" konulu konferans düzenlendi. İlahiyatçı Eğitimci Yazar Mehmet Talu`nun konuşmacı olarak katıldığı program Kur`an tilaveti ile başladı.
 
Konuşmasında helal kazancın her Müslüman`a farz olan hükümlerin başında geldiğini belirten Talu Hoca, "Vücuda haram lokma girerse 40 gün ibadetler kabul olunmuyor. Helal Kazanç kulluğumuzun makbul olmasının şartıdır. İnsanlar, ömrünü nerede tükettiğinden, gençliğini nerede harcadığından, malını nereden kazandığından (Ahirette hesabın kolay olması için), malını nereye harcadığından, ilmi ile amel edip etmediğinden hesaba çekilecektir.
 
Helal kazanıp helal yollara harcamak Müslümanlara farzdır. Ahirette Müslüman, neden çok kazanmadın diye değil nereden ve nasıl kazandın diye hesap verecek. Müslümanların bugün en çok dikkat etmediği birkaç husus var" dedi.
 
Müslümanlara uyarılarda bulunan Talu Hoca; "Cuma saatinde işyerlerinin kapatılmaması (Cuma saatindeki kazanç Helal Kazanç değildir) Faiz konusunda Müslümanlar duyarlı değil herkes faize bulaşmış durumdadır. İşadamlarımız açık- saçık bayan sekreter çalıştırmamalıdır, bu asla doğru değildir" ifadelerini kullandı.
 
Program kapanış duası ile son buldu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir