• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
"Torbacılara" operasyon: 34 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinin bazı mahallelerinde, daha önceden belirlenen bazı adreslere düzenlenen helikopter ve drone destekli uyuşturucu operasyonunda 34 şüpheli gözaltına alındı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonların devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Şahinbey ilçesinin Narlıtepe Mahallesi’nde uyuşturucu satıcılarına yönelik 36 saat süren operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda, aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı 770 polis görev alırken, helikopterle de mahallelerde aydınlatma gerçekleştirildi. Operasyona drone, narkotik ve dedektör köpekleri ile destek verildi.

Operasyonda, mahalle girişlerinde ise uygulama yapıldı. Uygulamada bazı araçlar kontrol edilirken, şüpheli kişilerin de GBT sorgulaması yapıldı. Operasyonda evlerde ve işyerlerinde ise arama yapıldı.

43 ev, 66 işyeri ve bin 230 aracın kontrol edildiği operasyonda, 4 bin 370 kişinin de GBT sorgulaması yapıldı. Operasyonda evlerde, işyerlerinde ve araçlarda yapılan aramalarda, 7 bin 200 uyuşturucu hap, 750 gram esrar, 450 gram metamfetamin, 220 gram eroin, 140 gram bonzai, 5 hassas terazi, 6 tabanca, bir adet kalaşnikof tüfek ve bir pompalı tüfek ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 34 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir