• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
`Kamerun`da Diller ve Kültürler de Katledildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Yalnızca Kamerun`da 250 mahalli dil bulunduğunu, pek çok Afrika ülkesindeki bütün bu dillerin ve kültürlerin yok edildiğini kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, diğer uygarlıklarının servetlerini ve refahlarını Afrika`daki fakirlerin sırtında yükseltmeye çalıştığını, Afrika`da yaşananların vicdan sahibi herkesin yüreğini sızlattığını kaydetti.

Kamerun ziyaretinin Orta Afrika`ya gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğuna dikkat çeken Başkan Görmez, şunları söyledi, "Ziyaretimi üç kısma ayırabiliriz. Birinci kısmı halkla yüzleşme, halkla buluşma, halka hem gözle hem de sözle temas diyebileceğimiz kısım... Özellikle Cuma Namazı`nı 10 binlerce insanla birlikte eda etmek benim için çok büyük bir bahtiyarlık oldu. Cuma Namazı`nın hikmetini daha güzel bir şekilde yaşadık, gördük. İkincisi resmi zevatla yaptığımız görüşmeler. Burada çok önemli görüşmelerimiz oldu. Üçüncü kısmı ise benim için çok daha önemliydi. Kamerun`da20 farklı dini kurum var. Bunlar bu güne kadar hiç bir araya gelmemişler. İlk defa bizim davetimize icabet ederek 20 farklı dini kurum bir araya geldi. Kamerun`da din hizmetlerini, din eğitimini konuştuk, Türkiye`den taleplerini, ihtiyaçlarını dile getirdiler. İnşallah ikinci toplantıyı İstanbul`da yapmaya karar verdik. Bir eylem planı oluşturduk. Bu eylem planı çerçevesinde hem Diyanet İşleri Başkanlığımız, hem de Türkiye Diyanet Vakfı, beraber namaz kıldığımız camiden başlayarak, caminin çevresini düzeltmekten başlayarak çalışmalar yapacağız."

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ayrıca, Kamerun`da Müslümanların en büyük talebinin imam hatip lisesi olduğunu, burada İmam Hatip yapılması için çalışacaklarını söyledi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir